Karakiz1 Varmı güzel tarifi sarmanın söyle tadı lezzetli olur dediginiz tarifiniz ince sarıyorum ama lezzet farkli arıyorum sanirim
5kisilikailemm Karakiz1 Gaziantep yöresi tarifi verebilirim. Soğan sarımsak salça zeyntinyagi pul biber karabiber tuz karıştırıp pirinç ekliyoruz. Sarıyoruz. Miktarı size bağlı. Çok güzel oluyor. Kaynamaya başlayınca da bir tutam limon tuzu ekliyoruz ❤️
Yelda35 Karakiz1 soğanı azıcık zeytinyağ ile kavurun ama çok değil üstüne yıkadığımız pirinçleri koyup iki tur çevirip yarım çay bardağı su koyup bir tıkır yaptırıp içine 2 çay kaşığı tarçın koyuyoruz ocağın altını kapatıp soğumasını bekliyoruz sonra allah ne verdiyse yeşillik taze soğan. Birde kuş üzümü varsa çamfıstığı tuz limon çok az şeker (zeytinyağ olduğu için) sarıp pişerken üstüne yine zeytinyağ ve suyunu ayarla mis
Paradiseeeee Karakiz1 soğan pirinç nane sumak. Nar ekşisi karabiber kimyon salça zeytinyağı tuz kavuruyorum önce vi kaçım sorma sarıyorum en üst dilim limon ımmm ekşi severseniz harika en üste bide zeytinyağı gezmiyorum efsane
Karakiz1 5kisilikailemm Yelda35 Paradiseeeee Med Mom05273 BurcuKucuk Hepinize teşekkür ederim ilgilendiğiniz için 🌸🌺
BurcuKucuk Karakiz1 soğan, sarımsak, zeytinyağ, tuz, salça, nane, reyhan, pul biber, maydanoz, pirinç hepsini karıştır mis gibi oluyor :) ama kavurmadan yapıyorum.
Annepandaa Karakiz1 ben bol baharatlı yaparım. Yemi bahar kimyon nane sumak pul biber isot kara biber kırmızı biber kişniş.. 2 yemek kaşığı sumağıda sıcak suda bekletip süzerek tencereye. Sarmalarım dolmalarım meşhurdur.
Mom622626 Karakiz1 ben pek yapmam sarma ama annem güzel yapar. Pirincin içine az da bulgur ekler, biz böyle severiz. Nar ekşisi ve kıyma tabi birde bol baharat 👍👍.
Annepandaa Karakiz1 birde ben içini kavurur iç malzemeye kadar 1 bardak yda yarım bardak su ile demlerim. İnce sardığımdan pişmemiş iç olursa şişmeye çalışıyor ama kuru kalıyor içi..
Karakiz1 Annepandaa Yanı anlayamadım bende ince sarıyorum benimde kuru kalıyor bu durumda kavurmak mi iyi kavurma mak mi
Annepandaa Karakiz1 bşraz kavurursanız iyi olur. Çünkü pirinçler azıcık şişmiş oluyor. İnce sarılınca sıkışsada içi kuru kalmıyor.
ayazasaf Karakiz1 Bende Erzurum tarifi vereyim 😄 1 kg kıyma 1 su bardağı bulgur 1-2 kuru soğan tuz karabiber kırmızı biber nane (bazıları reyhanda koyar biraz) bunları iyice yoğurup sarıyorum.