Halime92 Minnos06 anne sütü almıyor maalesef 3 hafta önce bıraktık 2 hafta sonra 6 aylık olunca ek gıda ya biraz yoğunluk vereceğim
-Alp- Halime92 avokadoda vitamin ve yağlar çok olduğu için hem besleyici hem de kilo yapıcıymış gittiğimiz alerji prof’u önerdi. Deneme yapmadan vermeyin ama belki reaksiyon gösterir. Migros’da envai çeşit glutensiz ürün var makarnadan şehriyeye kadar. Hepsi mısır ürünü bu arada. Glutensizlerin bazılarında süt içeriği var ona da dikkat edin. Migros önermemin sebebi sitede çoğu ürünün içindekiler kısmının yazması. Ben sinangil un kullanıyorum. Diğer ürünler için Ege markası da çok iyi. Glutensiz pirinç ununu kullanıyorum bebeğim için. Ayrıca kendime aynı pirinç undan ekmekçikler yapıyorum. Tavsiye ederim.
-Alp- eserea Sabah: Bir avokado ve yarım muz ezip (30ml+5 ölçek) mama ile karıştırıp biraz da D vitamini ekleyip muhallebi gibi yediriyorum Öğlen: Yarım patates yarım kabak 1 parça kuzu eti kaynatıp ezip çorba olarak veriyorum (170 ml) Akşam: (1 çay bardağı suya 3 çay kaşığı pirinç unu) muhallebi yapıp 5 ölçek mama karıştırıp yediriyorum Diğer öğünler anne sütü veriyorum. 5 aylık 8.7 kiloyuz. Her gün aynı şeyleri tüketiyor çünkü her şey yasak. Belki yardımı olur diye yazdım yine de doktorunuza danışmadan buradaki önerileri uygulamayın.
Ozgeruya Halime92 ayni sorun bizdede var bizimde coklu besin çıktı 1 yaşına gircez 5 aydan beri neocate mama kullanıyoruz 2 aydir kilo almaya basladi
-Alp- Halime92 Bizde de patates, pirinç, kuzu eti ve bir iki sebze serbest. Bebeğim güya ek gıdada her gün aynı şeyleri yiyoruz ikimiz de. 4 ay olacak neredeyse artık yorulduk ikimiz de bu diyetten.. Sizin serbestler listenizde ne var peki?
Halime92 -Alp- bizde genellik yeşillikler serbest kuzu eti kabak havuç elma armut ayva gibi şeyler var
-Alp- Halime92 meyve sebze yemeyi o kadar çok özledim ki.. Hakkımızda hayırlısı olsun biran evvel geçsin bu illet inşallah 🤲🏻