Kubrarcan Çocuğum 28 aylık , konuştuğu kelime sayıları sınırlı. Baba, bu ne , dede, su, top, gol sadece bunlar . Ne yapmalıyım ilerlemesi için ya da normal mi ? Öneri verirseniz çok sevinirim .
ikierkekannesiii Kubrarcan kitap vs. Kelime kartları sayı kartları alip karşısında gözlerinin içine bakip konuşun mutlaka
ikizbabymom Kubrarcan gelişimsel pediatri doktoru bizim izlememizi bile istemedi arka planda da sesi gelmesin dedi yani çocuklar uyanıkken tv hep kapalı olumsuz etkiliyomuş konuşmayı
Kubrarcan Cheddar tv akşamları açıyoruz o da sadece belgesel ve film. 1 saat kadar açık kalıyor gündüzleri hiç açmıyorum.
mihrosum Valla kıtaplarlayız konusuruz. Artık sızofren gıvı kendi kendime konusuur oldum benim kadar konusan yoktur o derece ama kızım 19 aylık ve baba mama meme cici. Bazen hıc soylemez konusmamyok valla
Kubrarcan mihrosum kitaplarımız çok var deniz, kuş ve çiftlik hayvalarının hepsini biliyor sorduğumda gösteriyor. Vücudundaki duyuve organlarını biliyor gösteriyor ama konuşmıyor. Soruyorum kitapta bu ne diye gösteriyor hadi şimdi sen söyle diyorum tık yok.
Kubrarcan Marysmom okudum o kitabıda ama her çocuk farklı sanırım gelişim açısından . Daha da çok etkinlik yapmalıyım sanırım trendyoldan orchard marka aktivite kutuları aldım bakalım gelince onlarlada oynarız. ( alışveriş listesi/ birde renkler sayılar )
Marysmom Kubrarcan bir de çocuk birden açılıyor . Yani benim kızımda az kelime kullanıyordu o dönemlerde sonradan açıldı
Kubrarcan ikizbabymom gerçekten mi hiç açmamak gerekiyor aslında 1. Hafta açılmasa konuşması ilerliyormuş . Şuan herşeyi soruyor öğrenmek istiyor . Birde dün tuvalet eğitimine başladım 2. Günümüz biraz zor geçiyor bu aralar her yer çiş kaka 🙈
2lokummannesiii Kubrarcan eğer çiş kaka demiyor ve söylemiyorsa daha erken demektir. Hazır olmayabilir.
ikizbabymom Kubrarcan dayımın oğlu da kızı da tv tablet yüzünden 3 yaşından sonra konuştu.Çişini söylüyo mu
Kubrarcan 2lokummannesiii o önemli değilmiş demesi ya da konuşması . Bizde utanmaya başladı ve bezden çok rahatsız olduğu için başladım ayrıca eylülde okula göndericem daha rahat olur düşüncesindeyim.
Kubrarcan ikizbabymom hayır çişini söylemiyor evin kullandığımız bölgelerine sadece yaptı 2. Günümüzdeyiz hiç lazımlığa yapmadı.
Kubrarcan Marysmom kesinlikle yeni kelimeler söylemey başladığı an gerisi geliyor diyorlar. Eylülde okula gidicek daha iyi olur diye düşünüyorum konuşması
sedaykn Kubrarcan Bence içiniz rahat olsun elinizden geleni yapıyormuşsunuz yorumlarınızı okudum. Çocuğunuz şu anda her şeyi kaydediyor zamanı gelince konuşacak. Arkadaşımın oğlu 4 yaşında henüz konuşmuyor. Sayısız doktora, dil ve konuşma terapistine gitti zamanı gelince konuşacak diyorlar. Her çocuk farklı dediğiniz gibi. Konuşma işi biraz da genetik ayrıca. Siz birlikte oyun oynarken bol bol iletişim kurun. Ama çok da soru sorup zorlamayın ters tepiyor sonra.