Mucadile Kızlar kızım için isim arıyorum. Bildiğiniz kadın sahabe isimleri yazabilir misiniz? Ayşe, Fatıma, Zeynep, rukiyye, Hatice vs ziyade daha farklı isimler varsa bildiğiniz güzel olur 😊
Mucadile En_guzel_yanim örnek olması açısından. Hayat hikayesini örnek gösterebileceğim bir kadın olmasını istiyorum.
Nursma Mucadile bir tanıdığımızn kızlarının ismi hanne ve yüsra sahabe ismi değil galiba ama Kuran’da geçiyor diye biliyorum söylemesi de çok hoş bence tanıdık olmasaydı kızıma koyardm isimlerden birini 😁
En_guzel_yanim Mucadile sahabe ismi değil de. Cennet çiçeklerinden biri diye biliyorum o yüzden yazdım
kubraanne Mucadile peygamber efendimizin diger zevcelerinin isimlerine bakabilirsin bide annanesi berre süt kardesi şeyma var. Ilk müslüman şehit sümeyye var. Hz ibrahimin eşi sara(sare) de diyorlar ama yunan kokenli biriymis yani ismi yunan kökenli oluyor. Suan aklıma gelen bunlar 🙂
ikizbabymom kubraanne peygamber efendimizi berre ismini önermiyo günahsız anlamına geliyo kibirli olabiliyo.hatta resulullah birinin adını zeyneb diye değiştirmiş
zeynepela2 Zeynep koyma 10 çocuktan 9 u Zeynep parka gidiyorum herkes zeynep. 7 uyurların isimleri güzel meksilina mislina hepsini hatırlamıyorum netten bakarsın
Mrs_Ladybird Mucadile afra hatun var çok severim. Genç yavrularının Allah ve Rasûlü yolunda şehadetlerine sabreden bir hanım sahâbi.Üç çocuğunu Bedir savaşına katılması için teşvik eden kahraman bir İslâm hanımı. Çok koymak istedim ama çok değişik tepkiler aldım afra tafra gibisine 🙏🏻 Bir daha kızım olursa ona inş
78bb Mucadile Rabia benim rüyama girmişti bana türban ve namazlık vermişti sarılmış sohbet etmişti sonra içimden kızım olırsa Rabia koyacam demiştim rüya sırasında aynı zamanda benden 20 yıl önce de ananeme rüyasında bi kız çocuğu vermişler bunun adını Rabia koy demişler