zeynom16 Kızlar merak ettiğim bir konu var devlet neden (menenjit,rota) aşılarını karşılamıyor abisini 9 aylıkken menenjitten kaybeden birisi olarak soruyorum hepsi çok gerekli aşılar durumu olmayanlar ne yapsın? Çok üzücü
Annis-ogul zeynom16 devlet neyi karşılıyor ki bunu karsilasin. Anca abuk subuk ilaçları karşılar onların da zaten bi işe yaradığı mechul.
Mom0768 zeynom16 iki aşıyıda yaptıramadım çünkü hemşire yapılması gereken aylarda beni bilgilendirmediği için. Ben bu forumda tesadüfen bazı aylarda özel aşı yaptıran annelere denk geldim ve bahsedilen aylar bebeğimin çoktam geride kalan aylarıydı hemen hemşireyi aradım neden bilgilendirmediniz diye kendisini şöyle savundu : bunlar paralı aşılar çoğu kimse paralı diye yaptırmıyor bende bu yüzden söylemedim dedi. ' ve kendisiyle kavga ettim velhasıl çocuğum bir ay sonra rotaya yakalandı ve tam 10 günde bu hastalığı çok şükür atlattık. Ama doktorumuz aşı olmuş olsaydı 2 3gün gibi kısa bir sürede atlatacağını söylemişti.
zeynom16 Minisinannesiii menenjit hastalığı nedeniyle abimi kaybettim henüz 9aylıktı bence de mutlaka yapılmalı ama yaptıramayanlar ne yapacak durumu olmayanlar o yavrucukları düşünüyorum
Minisinannesiii zeynom16 hemsire bide beni tersliyo gerekli olsa devlet karşılardı diye gereksizse neden ölümle sonuçlaniyo