Aysinnnnn Hanimlar iki aylik bebegimin burnu tikali emmede cok zorlaniyor. Su kaynattim , deniz suyu kullandim, aspiratör ile cektim, sogan karanfil bas ucuna koydum ama hala gecmedi. Damla kullanayim diyorum sizler hangisini oneririsiniz
Ugggg Aysinnnnn ya benimde durmum.ayni üç eczane dolaştım bebek için uygun yok dedi biri var 40 TL dedi biri verdi uç gün kullan sonra bırak dedi bugün üçüncü gün gene aynı sağlık ocağı iriladin yazıyormuş ama ondada kortizon var kullanma dedi eczane ne kullancam şaştım pazartesi gene goturcem doktora
Bussck Aysinnnnn valla ayni şeyleri bende yaptım. Hergun bol bol odayi havalandırıyorum içeriye buhar verdiriyorum İzotonik damla kullanıyorum burnuna 10 gündür daha öncesinde serum fizyolojik kullanırdim o da burnu tikiyormus. En iyisi İzotonik damlalar. Bi de burun aspiratorunu fazla kullanmiyorum. Zaten doktorlara diyorum burun tıkanıklıkları için yaptıklarımı bunlara tamam diyorlar. Ayriyeten sunu yap bunu yap demediler.
160119 Aysinnnnn Canım bende açamamıştım dr um xlear diye bi damla yazdı ücretli. 40 liraya aldım ama 5 eczane dolandım. Geçirdi şükür
deleted2310 Aysinnnnn Serum fizyolojik kullanman lazım yada izotonik serumlardan alabilirsin ben ikisinide kullanıyorum memnunum
Bussck Ugggg İzotonik serum phymer adi buda pek ise yaramadı. Biraz daha bekleyip doktora tekrar goturcem. Bizim ki 54 günlük dogdugundan beri böyle sağlık ocağı ve hastaneden 2 doktora söyledim hiçbiri ise yaramadi nette okudum 1 yas altında İzotonik damlalar kullanın diye onu aldım hatta instagramda doktorun biri söylüyor
Papatyam1703 160119 bendevişe yaramadı ne yaptıysam bende geçiremedim öyle ki kendi sütümden bile damlattım o biraz fayda etti ama yinede geçmedi 😔
Ugggg deleted2310 şimdi baktım izotonikli aynı serum gibiymis tuzlu su hatta yazmışlar tuzlu suyu millete 20 TL satıyorlar diyw
Ugggg Papatyam1703 pazartesi ben gidicem doktora net bilgi alip yazarım buraya zaten bütün burdaki arkadaslarda olan belirtiler benimkinde var
cerenduran Aysinnnnn akşam uykudan önce ılık banyo yaptırın kaynamış soğumuş su kullanın ya da içme suyu ile yıkayın. elinizle yüzünü nazikçe yıkayın yukarıdan aşağı ve aşağıdan yukarı. sonra nazik bir burnunu yukarıdan aşağı doğru temizleyin. bundan sonra gerekirse serum fizyolojik kullanırsınız. flakon şeklindekiler pahalı gelirse serum halinde alıp enjektörle burnuna sıkabilirsiniz az az ve yavaaş bir şekilde. en iyi banyo ile açılıyor.
Papatyam1703 cerenduran haklısınız banyodan sonra açılıyor ama kısa süreli oluyor kalıcı olmuyor doktorumuz hala dar olduğu için bebebeklerde olabiliyor demişti ama hala geçmedi 1 nisanda gittik sonra sanki ciğerden geliyor gibi geldi 4 gün sonra filan yine gittik endişe etme inmemiş dedi haftaya Cumartesi yine gidecez inşaAllah bakalım ne diyecek
cerenduran Papatyam1703 inmez inşallah bir kere açtıktan sonra 2-3 saatte bir serum fizyolojik uygulayabilirsiniz zaten küçük bebeklere sprey verilmiyor. serumu da yavaş sıkarsanız kulaklarına zarar vermezsiniz çok geçmiş olsun
Papatyam1703 cerenduran doktorumuz kids clerx diye bir damla yazdı onu kullanıyorum arada kendi sütümden damlatıyorum soğan karanfil var baş ucunda bakalım artık
Ugggg deleted2310 kadınlar klubuine baktım öyle yazmışlar ben pazartesi gene goturcem sanki hırıltı genzinde artık korkuyorum grip bronşit falan olur diye
Gungun Aysinnnnn xlear kullanıyoruz bebekler için en uygun buymuş eczanede 40-50 tl ama netten alıyoruz 25 tl ve uzun süre gidiyor
deleted2310 Ugggg elini göğsüne ve beline koy bronşitse hırıltısı hiç kesilmez. Ama kesilen hırıltı burnu tıkalıdır o yüzden olur.
Gungun Ugggg burun tukanıklığı için burnuna bikaç damla damlatıyorum açılıyor . Nezle falansada damlatıp asprtrle temizliyorum . Bebekler için en uygunu bu demişti doktorumuz