MehZey Merhaba hanımlar bebeğim 5 ay 24 günlük artık çorbalara başlamak istiyorum hiç bilgim yok yardımcı olur musunuz bildiginiz ve yaptığınız çorbaları yazarsanız çok sevinirim Birde Keçi sütü bu ayda veren oldu mu
Ayazinannesi3001 MehZey Merhaba sadece çorba mı başlayacaksınız yoksa ek gıda hakkında bebeğime verdiklerimi size yazayım mı
Eyluldila MehZey merhaba bence çorba değilde yoğurt sebze pureleri daha iyi olur bu sürede 6.ayin sonlarında çorbalar daha iyi olur
MehZey Ayazinannesi3001 yazarsanız çok sevinirim ama öğlen çorba vermek istiyorum genel olarak ne yazarsanız faydalı olacaktır benim için
MehZey Eyluldila sebze yemedi yoğurt veriyorum ancak çorbasına sebze karıştırıp versem yoksa sadece sebze almadı
Ayazinannesi3001 MehZey Ben henüz çorba hiç vermedim çünkü çorbalarda tuz koymayınca Çok tatsız oldu onu öyle yemedi 1 yaşından itibaren tuz veriliyor birazcık tereddütte kaldım O yüzden çorbayı biraz daha zaman geçtiğinde vereceğim şu an Bebeğim 5 ay 13 günlük benim bebeğim emmediği için ve mamayı da içmek istemedi için ek gıdaya erkenden başladım dört buçuk aylıkken nokta şu anda verdiklerim sabah kahvaltısında birkaç bebe bisküvisi ve peynir karıştırıp çok hafif sulandırıp veriyorum. Öğlen evde kendim soyduğum meyveleri blendırdan geçirip yoğurtla karıştırıp veriyorum hava sıcaksa eğer öğleden sonra havuç ve patatesi haşlıyorum içine kayısı ya da muz koyup tatlandırıyor um onu öyle yediriyorum akşam üzeri muhallebi yapıyorum marketlerde arı Mama satılıyor ya onunla yapıyorum ya da pirinç unuyla muhallebi yapıyorum ikisi de neredeyse ayni. Pirinç unu ile yaptığınız zaman marketten aldığınız pirinç ununu 1 çorba kaşığı dolu suyla koyuyorsunuz bir çay bardağı su koyuyorsunuz karıştırıp pişiriyorsunuz kaynayana kadar soğuduktan sonra içerisine bir parça muz ilave ediyorsunuz unları ezip bebeğinize yedirebilirsiniz başlarda çok az az yapmanız bebeğiniz için İyi olacaktır Ve ben hala ki kakasını yapmadı Daha zorlandığı için her verdiğim öğünün içine hakiki zeytinyağı koyuyorum ya da normal zeytinyağı koyuyorum tuvaletinin rahat yapabilsin diye gece de zaten mama içiyor bir ya da iki kere
Emineegemen05 OZlem-gokalp valla ben pek yeni nesile göre gitmiyorum bizler nasıl büyüdükse öyle büyütmeye çalışıyorum hatta oğlum diğer çorbalar bakarak tarhanayı çok çok severek yiyo
MehZey OZlem-gokalp yasak mı gerçekten bazen oğlum öyle tüm domatesin suyunu çekiyor 😅 doktorumuz herseyden ver bal kıvi çilek alerjik olabilir verme demişti
MehZey Ayazinannesi3001 çok teşekkür ederim bende arada cici bebe veriyorum ama çok şık değil hangi peyniri karıştırıyorsunuz Ara mama verdim bir kere sürekli ishal oldu bıraktık ama pirinç unu aklımda onu denemek istiyorum
Ayazinannesi3001 MehZey bir lor peynir yerse daha iyi tabii ki ama benim bebeğim lor peynir yemedi sevmedin marketten kaliteli bir peynir alabilirsiniz lor peynir yemezse
fatosd36 MehZey ben tadım olarak başladım yoğurtla başlayın isterseniz sonra sebzeler meyveler devam edersiniz sakın süt vermeyin keçi sütü de olsa vermeyin 1 yaşına kadar
MehZey fatosd36 bende yoğurt veriyorum artık arttırmak istiyorum sebzeyi kabul etmedi meyve veriyorum püre emziginde
OZlem-gokalp MehZey domates bir yaşa kadar yasak pazıda ve bazı blackbreey tarzı değişik meyveler ülkemizde yetişmeyen gibi gibi dedi bize
Ayazinannesi3001 MehZey Yo hayır doktorlar da lor öneriyor. Ama fazla vermeyin az az yedirin başta. Yağ koymayı unutmayın. Hafif zeytinyağı yada hakiki varsa daha iyi olur koyarsanız bağırsakları da güzel çalışır.