Deletedmom_20 ben sürekli önce mememi teklif ettim almadı mi hemen silikon verdim. Bazen uyurken silikonu çıkartıp memeyle devam etsin diye memeyi verdim bazen aldı bazen almadı. Çıplak bir şekilde mememin üzerine koyardım emzirmezken. Memeyi unutmaması asıl önemli olan memenin kokusunu hiç unutturmayın hep teklif edin ama asla bunaltmayın. Memeyi vermeyi deneme sürenizi uzatın zamanla ve çok açken denemeyin. Mesela ilk zamanlar memeyi deneyin almadı mı hemen silikonu verin bir daha ki sefere biraz daha uzun deneyin. Ama bu denemeleri asla çok açken yapmayın. Sürekli ten tene temas yapın memenizin kokusuna alışsın iyice. Birkaç hafta bunu denedikten sonra silikonu tamamen çıkarın hayatınızdan çok ağlayacak kızacak ilk zamanlar ama sabırlı olun. Bir de memeyi teklif etmeden önce meme uclarınızı sıkın süt getirin öyle verin çünkü çocuklar emerken birkaç çekmeden sonra süt gelir aç çocuk o süreyi bekleyemez kızar öncesinde siz birkaç kez meme ucunuzu sıkıp uyarın ki sütünüz hazır olsun. Ama illa meme vereceğim diye kendinizi şartlamayın 7-8 ay silikonla emziren insanlar tanıyorum