ilk mamaya başladığım acemilik zamanlarımda bebeğim her uyandığında koştur koştur mutfağa gider, önceden kaynatıp soğuttuğum su ile mama yapıp kaynar suyun içinde hazırlayıp verirdim.e tabi bu arada ikimizde tekrar uykuya dalmakta zorlanırdık..zaman kaybı, stres felan..uykunun en derin yerinde koşturmaca serseme dönüyor insan..zulüm olduğunu farkettiğimde daha sonraları çift termos kullanmaya başladım. birinde tam kaynamış su, diğerinde tam mama ısısında hafif sıcak su (yine önceden kaynatılmış) bulunduruyorum. 3-4 tane steril biberon (2 saatte bir kalkıyor çünkü) ,2 tane termos,mama kabı hepsi set şeklinde yatağımın yanında bulunur. bebek mızıklanmaya başlar başlamaz , önce mama ısısında hafif sıcak su olan termostaki suyu kullanıyorum, sabaha karşı da diğer termosu kullanıyorum. en taze ve hızlı mama hazırlama yolunu bu şekilde buldum deneye yanıla :) en nihayetinde uyku ikimiz içinde önemli ;) (ayrıca gece kaka olmadıkça alt açmıyorum bebeğimin sıcağı kaçmadan hemen uykuya dalıyor ben de hoop hemen uykuya :) )