Esmigra Kızlar çok tatsız geliyor bana bebeğim benim 7,5 aylık çok az tuz ekliyorum acaba hata mı ediyorum siz hiç tuz verdiniz mi internette 1 yaşa kadar sakın vermeyin yazıyor çok kafama taktım 🤔
Dhi Esmigra tuz,salça,yumurtanın beyazı ,Bal bunlar 1 yaşına kadar yasak . Size tatsız geliyor ama onlar severek yiyor. Tuz ekleyip böbreklerine zarar vermeyin.
Blablas Esmigra 13 aylık hiç vermedim sizin yıllardır oluşmuş bir ağız tadiniz var ona göre tuz ekliyorsunuz bebeğinizin henüz yok ki. Yemeyi ben yemeyeceğime göre kendi zevkime göre tuz da atmıyorum. Böbreklerini boş yere yormak istemedim hiç ben. Bazen n tatsız tuzsuz nasıl oluyor diyorlar da tuzun tadını bilmeyen biri tuz isteyemez ki ben diyor muyum mesela Meksika biberi olmadan yemek yiyemem nasıl yerim diye o misal ( hayatımda hiç yemediğim için bu örneği veriyorum genelde).
Esmigra Blablas kesinlikle katılıyorum bende 2-3 gündür çok az ekliyordum 😥artık eklemem vermemek daha doğru
Bebegimm1 Esmigra 7aylık tuz kullanmiyorm cokda güzel yiyor biz alışkın oldugumuz icin öyle geliyor bize ama bebekler öyle degil ben bile bazen diyorum bunu nasil yiyor diye ama 1 kase versem yicek yani tuz şeker vs bunlarla geç tanışsın bebekler
B_isik Esmigra tuzda böbrekleri yoruluyor diye biliyorum. Ve zaten böbrekleri gelişmediği için tuzun tadını alamıyolar.
Esmigra B_isik aynen böbrekler için vermemek gerekiyormuş artık katmam tuz konusunda çok katı doktorlar
Mirayfiliz Esmigra bebeğim 8.5 aylık daha hiç salça,tuz vermedim.biz tuza alışık olduğumuz için öyle geliyor,onlar daha tuz ile tanışmadılar ki sizin gibi hissetsinler,bence öyle düşünün ve 1 yaşına kadar hiç vermeyin derim.
Esmigra Mirayfiliz aynen artık eklemeyeceğim zaten idrar miktarı da hemen azaldı bi şekilde belirti veriyor ama annemler yemeklerden hemen ağzına veriyorlar anlamıyorlar ki
En_guzel_yanim Esmigra benimde 7 aylık oğlum var. Tarhana çorbası falan veriyorum salçalı birazda tuzlu.
Esmigra En_guzel_yanim aman sakın vermeyin tuz böbreklerine zararlı ben veriyordum hemen idrarı azaldı Sanırım tuz vermemden dolayı oldu asla vermem artık sizde vermeyin
Bendeanneoldum Esmigra 2 yaşına girecek oğlum daha yeni yemeklerine cok az tuz koyuyorum salçayı da ek gidaya basladimizdan beri kendim yapıyorum kırmızı biberden buz torbalarina doldurdum her yemeğine bir küp atiyorum