Zeo Merhaba kızlar 5 aylık kızım var doktor 10 gün içinde ek gıda ya başlayabilirsiniz dedi. Günde ne kadar vereceğmi bilemiyorum. Çorba tarifleri vs. Takip ettiğiniz sayfalar , YouTube kanalları var mıdır? Yardımcı olabilir misiniz?
Rose1221 Zeo ben yeni başladım. İlk gün hipp havuç püresi. İkinci gün havuç+ patates 3.gün havuç patates kabak. 4.gün havuç patates semizotu 5. Gün havuç patates bezelye sonra her gün öğlen bu üçlü. 6. Gün ikindide yoğurt . 3 gün böyle. 10.gün meyveler elma armut kayısı gibi saat 10-11 gibi direk püre ya da cam rende. Sonra gece muhallebi olacak hipp Elmalı sütlü aldım bi gün o bi gün pirinçli. En son da kahvaltı yumurta sarısı pekmez falan. Ölçü ne kadar yerse dedi doktor. 1 çay Kaşığı verip sıkılırsa bırakıyorum yavaş yavaş alışır inşallah. Bakalım bu şekilde
Kizimmmmm Zeo 3 gün kuralı ile verceksiniz önce her şeyi. Ben ilk yoğurtla başladım. İlk gün çay kaşığı ile ikinci gün tatli kaşığı ile üçüncü gün yemek kaşığı ile verdim. Sonra havuç patates bal kabağı brokoli bu şekilde sırayla devam ettim. Sebze tadimlari bitince meyveye geçtim. Çorba vermek için çok erken. 6. Ay tadım ayı sadece.
Muhasebeciana Zeo corbalar icin henuz erken canim ilk 3 gun kuralina uyup doyumluk degil tadimlik vericeksin. 1.ci gun 1 cay kasigi 2.ci gun 1 tatli kasigi 3.cu gun 1 yemek kasigi olacak sekilde biz ilk yogurtla basladik sonra mevsim sebzeleriyle baslamistik sonra da en son mevsim meyveleri cunku meyvelere erken baslarsanjz ileride sebzeyi reddedebilir. 3 gun ayni seyleri tattircaksin ki alerjisi olup olmadiginu test edebilesin. Atiyorum bugun patates havuc kabak karisimi yapip verirsen tutki bir tanesi alerji yaptu hangisinin alerji yaptigini anlamazsin oyuzdrn 3 gun kuraliyla tadim derler ve uygulatirlar. Tadimlar bu sekilde 1 ay suruyor 1 ayin sonunda alerji yapmayan sebze meyveleri verebilirsin . Mesela 3 gun patates verdin baktin birsey olmadi 4.cu gun havuc verecegin zaman patates+ havuc verebilirsin ama patates verirken icerisine 1 damla zeytinyag kat ki kabizlik yapmasin buharda veya suda haslayip catalla ezip vermen gerek sebzeleri . Meyveleride cam rendeden gecirip verebilirsin