aimra
1 kilo çiğ sütü iyice kaynatıyorum, ılımasını bekliyorum.
Yoğurt mayalar gibi serçe parmakla 8 sn. sayıyorum.
Kasede kibrit kutusu kadar Pınar süzme peyniri eziyorum. (Başka peynirde olur)
Ilıyan sütten 1 kepçe üzerine döküp iyice pürüzsüz hale getiriyorum.
Sonra tencereye aktarıp karıştırıyorum.
Üzerine temiz bez serip tencerenin kapağını kapatıyorum ve bir havluya sarıyorum.
5-6 saat beklettikten sonra dolaba kaldırıyorum. 1 gece bekletiyorum.
Sabah, plastik bir leğene süzgecin üzerine tül veya peynir torbası koyup süzüyorum.
O şekilde de 2-3 saat dolapta beklettikten sonra kahvaltılık cam kaseye koyuyorum.
Labne peynir hazır 💁🏻♀️
Bizde yiyoruz 🙈 harika oluyor, gerçekten evde yapmak gibisi yok.
Leğene süzülen peynir altı suyunu da karton bardaklara koyup buzluğa atıyorum.
Çorbalarına koyuyorum çok yararlıymış.
Uzun oldu biraz kusura bakmayın 😊
Şimdiden elinize sağlık afiyet şifa olsun kuzucuğa.
Sevgiler 💐