Merhaba güzel anneler, nasılsınız?
Dün kızım için küçük bir alışveriş yapmıştım. Evde oyalamak zorlaşınca biraz gerekmişti aslında. Bugün elime ulaşınca, sizlere de fikir olması açısından, naçizane küçük bir tavsiyede bulunma düşüncesiyle paylaşmak istedim.
Öncelikle kitaplardan başlayayım.

Hareketli Bitkiler hariç diğer kitapları gerçekten çok beğendik. Aslında hareketli kitabı da sevdim ama çok fazla oyalayıcı, öğretici gelmedi bana. Görselleri daha canlı ve ilgi çekici olabilirdi diye düşündüm. Kızım da çok bakmadı. Belki ilerleyen aylarda ilgisi biraz artabilir. Kuşlar ne yer, tohum nasıl büyür, küçük küçük anlatmışlar böyle şeyleri.
Benim İlk Yapıştırmalarım serisini forumda birkaç arkadaşımıza da tavsiye etmiştim zaten. Benim kurtarıcı kitaplarım. Bu ara hayvanlara merakı iyice artınca tekrar almak istedim. Elimizde mevcut olanın stickerlarını kullanmıştık çünkü. Bingo bir kitap bizim için. Şiddetle tavsiye ederim size de. Hem arabul kitabı, hem aktivite kitabı, hem de gerçekten öğretici bir kitap.
Okul Öncesi 1-2-3 kitabını ilk kez aldım. Açıkçası daha önce almadığıma biraz pişman oldum. Çok güzel bir kitapmış. İçerisinde çocuğunuzu yönlendirmenize yardımcı olacak küçük paragraflar bulunuyor. Yani çocuğunuza sorular yöneltip aktiviteler yapabilirsiniz, kitap size bunu sunuyor. Bir de sayılarla ilgili bir oyun çıktı içinden. Eşleştirme tarzında. Çok beğendim gerçekten. Amacına yönelik, sıkılmadan oyalanabileceği bir kitap. Tek eksisi bazı çıkartmaları çok küçük, o da nazarlığı olsun.
Sulu Boya Etkinlikleri kitabını da şu sıra boya yapmaya meraklı olduğu için aldım. Pek bir beklentim yoktu açıkçası, çizsin boyasın yeter düşüncesiyle aldım ama gerçekten çok çok beğendim. İyi ki almışım dedim. İçeriği harika. Her sayfada çocuğu yönlendirerek bir aktivite yapması sağlanıyor. Mesela; çocuğun kitaptaki karaktere vazoların üstüne benekler çizmesinde yardım etmesi isteniyor. Başka bir sayfada renkleri karıştırarak elde ettiği renkle pastaları süslemesi isteniyor gibi gibi. Hem renkleri öğretiyor, hem el becerisini geliştiriyor, hem her sayfada farklı bir etkinlik sunuyor.

A101’e gelen Dolu marka aktivite masasını hatırlarsınız, ben alamamıştım tabii ki… Sonra biraz araştırmaya başladım. Küçük bir balkonum var, evim bahçeli değil, daha ufak ama aynı işlevsellikte bir şeye ihtiyacım olduğuna karar verdim. Amazon’da gezerkende gerçekten uygun bir fiyata Dolu markasının bu aktivite masasını buldum. İçerisinde 30 parça legoda var. Çok rahat bacaklarını altına uzatarak oturabildi. Gayet rahat etti ve çok sevdi hatta. Biz bugün sadece masa olarak kullandık ama yarın için başka planlarım var.🙈🥳
Hayvan setini de kendisi e-bebek’ten seçti. Bunu göstermemin sebebi uygun fiyatlı ve güzel olması. Bir tanecik schleich figür fiyatına bir paket vahşi hayvan seti almış olduk.
Asıl mevzumuz ise kinetik kum… Daha önce almayı çok düşünmüştüm ama evin halinin nice olacağını düşünüp sürekli vazgeçmiştim. Kısmet bugüneymiş. Yarınki aktivitemiz bu olacak. Aktivite masasının havuz kısmında oynamayı planlıyorum.
Set halinde aldım ben kinetik kumu, içerisinden kalıpları da çıktı. Kalıplar çift taraflı kapanıyor. Yani 3 boyutlu hayvan şekli veriyorsunuz kuma kalıplar sayesinde. Çok hoşuma gitti. İnşallah eğleneceğimizi ve oyalanacağını ümit ediyorum.
Minik alışverişim bu kadardı. Almak istersiniz, piyasa kıyaslaması yapmak istersiniz diye fiyatlarını da yazayım.
Hareketli Bitkiler 19₺
Benim İlk Yapıştırmalarım / Hayvanlar 7₺
Okul Öncesi 1-2-3 10₺
Sulu Boya Etkinlikleri 17₺
Dolu 30 Parça aktivite masası 50₺
Kinetik Kum 20₺
Hepsini Amazon’dan aldım. Umarım sizler için faydalı bir post olmuştur. Çokça sevgiler.🙏🤍