zulalakbalik_34 Kızım 20 aylık 6,7 kelime biliyor birşey öğretirken kısa süreli ilgisi var ilgisi dağılıyor akranlarıyla oynamıyor oyuncaklarını aatıyor algısı biraz kapalı otizm olabilir mi sizin çocuklarınız da böylemi yoksa ben mi evham yaoıyorumi
zulalakbalik_34 Minik1panda evet ilk çocuğum evde tek başına. Dün bir komşu otizmli olabilir dedi üzüldüm. Öyle birşey yoktur inşallah
Minik1panda zulalakbalik_34 yoktur inşAllah merak etmeyin 🙏🏼 siz bol bol ilgilenin TV telefon vermeyin dışarı çıkartın çocuklu ortamlara götürün düzelir inşAllah🙏🏼
zulalakbalik_34 Nergis24 göz teması kuruyor ismiyle seslendiğimizde her zaman bakmıyor ama hiç işaret parmağıyla soru sormaz sadece benim elimi tutar çeker öyle istediği şeyi anlarım
Nergis24 zulalakbalik_34 işaret parmağı önemli bir detay. Mutlaka çocuk psikiyatrisi ne goturmelisin.
esse2307 Benim çocuğumda evde tek. Eşimle korona olduk 20 gün karantina da kaldık mecbur izllettik e bazen iş yapmak için mecbur açıyoruz . Ama şu ara kestim herşeyi . Park en önemlisi mesela kaydırak istiyosa ben bilerek ters yöne götürüyorum hemen işaret parmağıyla gösteriyo istediği şeyi göstermesi önemli ama panik yapmayın tv kesin 1 ay önce siz gözlemleyip yazın . Tv bağımlısı olan çocuklar malesef böyle olabiliyor. Hemen otizm diye düşünmeyin göreceksiniz inşallah isminede bakacak