Neslihan Kıxlar bebeğim 6 ay 5 günlük ek gıdaya yeni başladık 5bucuk aylıkken meyveleri tatmayabaşlamıştık doktorumuzla konuştuk ve artık tahıllı kaşık mamalardan başlayın dedi ki oğlum doymamayambaşlamıştı artık çünkü sürekli gecelri uyanmaya başlamıştık bende sabahları lor peynir ıhlamur suyu ilr karıştırıp çok az da krçiboynıxu pekmezi karıştırıp veriyorum severek yiyor şimdilik ata öğünlerde yoğurt ve meyve püreleri vermeue devam ediyorum çok az da çorbalardan tattırıyorum sizler neler veriyorsunux bebişlerinize 🤗
alinmavi Neslihan yogurt kabak havuc puresi verdim. purincunu irmik yogurtla bir karisim yapiyorum. elma armut muz rendeleyip suyunu vermeye calisiyorum. kirmizi mercimek havuc patatesle corba yapiyorum. 6 ay 20 gunluguz. her bir ilave urun icin 3 gun bekledim alerjik reaksiyon kabizlik vs olacak mi diye. sabahlari labne ve yumurta sarisinin 4 de biri. arada cay kasigi ucuyla pekmez.
Sulegorkem Neslihan bide bu gün itabrriyle başlıycaz yoğurtla 3 ay 26 günlük hem emzirip hem mama beriyodum 2 aydır kg alımı çok az olmasından dolayı doktorumuz yavaş yavaş başlamımızı söyledi 2 hafta hergün 1 kaşık yoğurt sonraki 2 haftada 2 yemek kaşığı yoğurt vericez 5 ayda normal meyve ve sebzeye başlarız dedi doktorum
Neslihan Aldım bende süper tarifler var 😊ıhlamurlu kahvaltıyı ordan yapıyorum ama yinede o tariflrrin hepsini veremiyorum tadımlık olduğu için doktorumuz çorbalara 7. Aya doğru başlayalım dedi ben yine az az veriyorum
Skrnn Bende alcam o kitabı ama tereddütteyim çünkü oğlum yemiyo o yüzden emin olmadan almakta istemiyorum rica etsem herhangi bi tarif verir misiniz verirseniz denerim yerse ki umarım yer hemen alırım Vermek istemeseniz de anlarım Olumlu olumsuz şimdiden teşekkürler
shdemir Skrnn Bende de var kitaptan. İsteyen olursa instagramdan resim olarak atarım tariflerden. Bosuna almis olmazsiniz yememe gibi bi durum varsa
Skrnn shdemir Allah razı olsun ya hesabınızı verir misiniz Gerçekten almak istiyorum ama ya yemezse korkusu var meyve de bile kasık görünce ağzını kapatıyor çözüm arıyorum zaten kesinlikle yoğurt bile yemiyor şaştım
Skrnn [bilinmeyen] skrnslmn instagram hesabım Çorba pure kahvaltı hangisini isteseniz atin çok teşekkür ederim Allah razı olsun en azından alırken içim rahat olsun
Skrnn Sulegorkem ben denemek için tarif istedim Allah razı olsun arkadaş gönderdi deneyecektim ama okunmuyor bir de oğlum bugün aşırı huysuzdu yapamadım saolsun arkadaş tekrar istediğimde yardımcı olacağını söyledi yani bende suan yok olan biri yardımcı olur umarım
Sulegorkem Skrnn inşallah teşekkürler biz çok erken başlıyoruz 5 gün sonra 4 aylık olucak yarın ilk yoğurdumuzu yiycek şimdiden buzluğa lor ve tereyağı yapıp koymayı düşüyorum