NurrA Kızlar merhaba bugün izleme gittik sağlık ocağına. Kızım aşırı hareketli bir bebek 3450 Gr doğdu 50 cm ile 3400 düştü kilosu. İlk ay 4400 oldu kilomuz sanırım 54 cm boyumuzdu ikinci ay 5 kg oldu 57 cmdi bu ay 5400 olmuş 59 cm ile kilo alımı git gide düştü ben tek meme ile emziriyorum ondan mı yoksa hareketli olduğu için mi yakıyor anlayamadım haliyle moralim bozuldu benim çünkü zaten kilo alımı yavaşlayacak bu aydan sonra kendisi gazlı bir bebek önceki ayda gazlı bebekler için mama sormuştum bana hem güzel kilo aldıracak gaz yapmayan bir mama hemde memeyi bırakmadan mama ile destekleme nasıl olmalı tavsiye verir misiniz şimdiden teşekkür ederim 🥺 Bir de böyle olup kilo alan var mı bana moral verin biraz lütfen 🥲
uyumayankoala NurrA Banada aynısını demişlerdi, galiba bazı doktorların sadece emmeye karşı bi garezleri var. Kilosu gayet iyiydi, çişli bez sayısı iyiydi, keyfi yerindeydi, sende böyle düşünüyorsan doyduğundan eminsen verme ne gerek var mamaya
NurrA uyumayankoala Ah keşke öyle olsa 60 CC zor emiyor her emmeye istemiyor zaten emmiyor yediğini de yakıyor deli olucam 🥺
uyumayankoala NurrA o zaman sma tavsiye ederim gaz yapmıyor anne sütüne en yakın iyi de kilo aldırıyor
Zehra-13 NurrA benım kızım 4 aylıkken o kilodaydı yaklaşık. 5.6 kg du. Hiç mama vermeyi düşünmedim. Tek memeden emziren çok fazla. Yeterli olur bebek için. Tek meme olduğu için değil meme reddi yaşadığınız için az almıştır kiloyu ki o ayda birçok bebek yapar bunu. Emmek istemez. Sırf kilo alsın diye mama başlanmaz bana göre. Eğer çişli bez sayısı iyiyse ve huzursuz değilse bence emzirin. Uykuda emzirin başka şekiller deneyin bir şekilde emsin. O ayda çocuk hareketli olup emdiğini yakmaz. Öyle bişey yok. Daha çok küçük onun ne kadar hareketi olabilir ki. Sağlıklı bebek kilolu bebek değildir. Anne sütü bütün mamaları katlar. Sevgiler