Kızlar merhabalar.
Kızım 4 ay 9 günlük.
Biliyorum bu konular hakkında çok fazla post var. Hepsini okudum. Benim sorum başka.
Kendisinin 2.ay aşısından sonra dışkısında balgam oluştu. İlk seferlerde her zaman olmuyordu. Ama geçen ay her dışkısında mukus olmaya başladı. Acaba üşüttüğü için mi oluyor diye düşündük ama evimiz çok sıcaktı. Kombiyi körükledik kış boyu, üsütmesi imkansız.
Kontrole gittiğimde bu durumdan bahsettim doktora. Tahlil istedi. 'Bağırsağında enfeksiyon ya da parazit varsa olur balgam. Süt alerjisi olduğunu düşünmüyorum çünkü kilo alımı iyi. Alerjisi olan bebek kilo almaz. Sadece dışkısında balgamla bu teşhis konulmaz, başka bir belirtisi yok süt alerjisi icin.' dedi. Neyse tahlil yaptırdık. Gaita da yapıldı. Parazitte, Gaita da görülmedi tahlil sonucuna göre. Ama doktorumuz bir sebep söyleyemedi balgam için.
Artı olarak popomuzda birazcık çatlağımız varmış. Krem yazdı onu kullanıyoruz. Ve bugün dışkısında nokta nokta kanlara rastladım.
Küçük bir şehirde olduğum için çok doktor seçeneğimiz yok. Olanda tahlil yaptı ama sonuçta bı sıkıntı çıkmadı. Diğer doktorda alerji testinin yapılması gerektiğini söyledi ama 6 aydan küçük olduğu için doğru sonuç vermeyeceğini söyledi.
Sorum şu;
Bu balgam doktorun dediğine göre süt alerjisi yoksa neden mevcut? Tahlil sonuçları da (Gaita da parazitte yok ) negatif olmasına rağmen niye var?🙁 Ve bu kan alerji yüzünden mi çatlak yüzünden mi olmuştur acaba? Çocuk hastanesine gitsek alerji testi 6 aydan önce doğru sonuç verir mi?
Çok uzun oldu k.bakmayin. Şimdiden teşekkür ederim