Bohembi Selam anneler.sağlık ocağının verdiği özel aşı listesinde 3,ayda da menenjit görünüyor ama doktorumuz ve eczacı 9.ay dedi.iki çeşit menenjit var mış.anlayamadık.bilgisi olan var mı?
Woody Bohembi 2 menenjit aşısı vat Herr doktor ayrı planlama yapıyor. Biz 3 ve 5te rota 7 ve 9da bexsero 13de nimenrix yaptırdık
Muhasebeciana Bohembi 2 tip menenjit var biri B tipi biri A serisi b tipi olan bexero A serisi olan nimenrix ve 2-3 farkli daha markada ismi var her doktor farkli aylarda uyguliyorlar bu asiyi kesin şu ayda yapilir diye bi zorunluluk yok bizde 3 ayina 6-7 gun kala bexeroyu yaptirmistik doktorumuzda 3.5 aylik gibi de nimenrix i yaptirmistik ama dediginiz gibi 7.ci ayda 9.cu ayda 1 yastan sonra yapanlarda var 3.cu ayda devlet asisi olmadigi icin ozel asilari yaptirmak cazip geliyor hem ne kadsr erken okadar iyi bence bu menenjitler havale olmayida önlüyormus ben bebekken 7 kez havale gecirmisim mesela okulada 1 yil gecikmeli gitmisim surekli tedavi altinda oldugum icin ve baba tarafindaki kuzenlerin coguda havale gecirmis oyuzden genetiksel birsey olmasindan cok korktum biz erkenden yaptirdik menenjit asilarini kizima hatta 2 dozlari bitti 3.cu dozlarin zamanlarini bekliyoruz ha birde 3.cu ayda rota asisi var oda agizdan damla seklinde veriliyor ikinci dozuda 5.ci ayda oluyor ilk dozunu 3.cu ayda yaptirirsan eger ama ilk dozu 2 aylik yapanlarda var ozaman ikinci dozu 4.cu ayda yapiliyor ama 3.cu aydan sonra daha da ilk doz uygulanmiyor bu rota asisi belirtmek istedim