Süt artırıcı bildiğiniz ne varsa yazın nolur kafayı yemek üzereyim her gelen aç bu çocuk diyo psikolojim çok bozuk lohusalığım çok ağır geçti hala bitmedi depresyonum bebeğime karşı çok suçlu hissediyorum nolur bildiğiniz ne varsa söyleyin sütüm nasıl artabilir
Tugbaslan galactago damla, boza, kırmızı et, lactamil bardak poşet çay, bulgur pilavı, maltlı içecekler.. ben bunları dönüşümlü tüketiyorum, ancak yetiyor
Tugbaslan huma nanın çayı var onu dene çok fayda ediyor
Tugbaslan kuru incir ve havucu haşla suyunu iç tanelerinide ye bol süt yapıyor 😍 stres yaptıkça sütün azalır sakın kimseyi dinleme canm . Birde bol bol su iç dereotu ye oda bol süt yapıyor ❤️
Tugbaslan boza
Tugbaslan bol bol su iç, rezene çayı ve kayısı kompostosu birebir 😊 ve lütfen canını sıkma sen bebeğinle mutlu olmaya bak herşey daha güzel olur çevrendekileri takarsan canın daha çok sıkılır
Tugbaslan bol su bol bol sık emzirme ve dinlenme. Süt yapan tek şey bunlar öyle sihirli bi yiyecek yok maalesef olsa fakir annenin çocuğu aç kalır. Kulaklarını tıka kim ne demiş bi bebek sadece açlıktan ağlamaz su an dünyaya alışmaya çalışıyor.
Tugbaslan tomrisin emzirme notlarını oku ve mutlaka emzirme kampına gir 3 gün sürüyor
Tugbaslan kesinlikle kimseyi dinleme bnm kendi annem acaba yetmiyor mu sütun hep ağlıyor diyordu ama gazdan ağlıyordu kızım 9 aylık şimdi hala da şükür gayet iyi kilosu eğer daha küçük ise her hafta imkanın varsa sağlık ocağında kilo takibi yaptır yetip yetmediği kesinleşir öyle stres yapma bol su iç ben birde rezene çayı iciyorum günde 1 bardak o kadar
Tugbaslan eti burçak ye çok iyi artırıyo
Tugbaslan ve anne çayı var humana die markanın al günde 4 bardak iç benim doluyordu içince
Tugbaslan benimde sutum az rezene içiyorum ısırgan çayı yapıyorum içiyorum maden suyu içiyorum sade tahin helvası yiyorum elimden geldiğince çoğaltmaya çalışıyorum iyi geliyor bunlar ama en çok uyku bana iyi geliyor
Tugbaslan bol bol su iç canım ben günde 3 litre bazen 4 litre su içiyorum Çok şükür 5 aylık oldu kızım sadece anne sütüyle besleniyor Bu arada kuru incir ceviz yiyorum gün içerisinde
ekmek hamur unlu mamüller yok çünkü bunlar süt değil anneye kilo yapıyor 💕💕💕💕💕👍🏻🧿
Tugbaslan birde dereotu ye ama bebek gazdanda uyumuyor olabilir
Tugbaslan canim hemen ayva kompostosu pisir ilik ilk ic valla benim bebeyim ek mamayi atdi komposdoyu icince sutum cogaldi kendisutumle doyuyordu artik mamayi isdemedi ..hemen yarin ayva aldir ben iki ayvadan yapiyorum her gun bi tencere uc litrw suya yani gidip gelip iciyorum ilik ilik icince daha etkili oluyo inan bana dene bi bak insAllah mutlu olcan .denetsen lutfen yaz buraya faydasi oldumu diye
Tugbaslan hurma rezene çayı bol bol su tahin helvası tahin pekmez bide vitaminlerini düzenli kullan sütun kalitesini artıcak yeşillik tüket maydanoz sütü azaltılmış sanırım yanlış bilgide olabilir ama uzak dur yinede maydanozdan diğer yeşilliklerden tüket inşallah çoğalır
Tugbaslan bende ayni senin gibiydim sucluluk duyiyordum komposdoyu yapdim inanarak icdim inan hatda sutden goyusumde duyunlenme bike oldu .
Tugbaslan ah bu insanlar nefret ediyorm densiz insanlardan. Bu yorumları yapan insanlardan uzaklaşmalısın. Stres yapma lütfen. Her annenin sütü bebeğine yeter merak etme. Yetmezse de dünyanın sonu değil artık formül mamalar eskisi gbi değil çok iyiler. Yetmezse kullanılabilir. Stres de etkiler unutma. Yine de bir şeyler kullanabilirsn humana çay, tahin helvası, malt içecekler ve hurma kullanabilrsn. Bn kullanıyorum işe yaradığını da düşünüyorum.
Tugbaslan 1 hafta boyunca protein calsiyum ağırlıklı beslen ( yumurta et tavuk falan en az 2 öğünde olsun) çiğ badem ve ceviz fındık bunlar kalitesi için. Artması için 1 hafta boyunca sürekli emzir ve uyu. Bebek her uyuduğunda yanında uyu bol su iç. Ev işlerini bir kenara bırak. Dediğim gibi uyku ve çok sık emzirme ya da sağabilirsin emmediğinde. Sakin ol sütün zamanla artacak. Son olarak bir memenin tamamı bitmeden diğerine geçme yağlı kısmını alsın kilo alması için.
Tugbaslan bestlak damla 👍🏼 Dereotu bulgur pilavı hoşaf ayrıca sütün içine incir doğrayıp blendr yapıp tüket işe yarıyor 🎈 bebeğin uyudukça sende uyu yarım saat dahi olsa demişti bana doktorum.
Tugbaslan merhaba, öncelikle asla ve asla mama vermeyin, bol bol emzirin. Sütün artmasının ilk nedeni emen bir bebek. Bebeğinizi bir saatte bir hatta 15dakikada bir emzirin. Yani acıkmasını beklemeden bol bol emzirin. Ve psikolojik olarak da kendinizi sütünüzün olmasına inandırmanız şart. Süt artırıcı yemekler ne kadar işe yarıyor onu bilmem ama bu ikisi sütünün olması için temel şartlar1.çox sık sık emen bebek 2.psikolojik olarak kendine inanma. İnanın bana günde en az bebeğime 5kez mama veriyordum YouTubede işlemediğin video kalmamıştı süt artırıcı yiyecekler onlar şunlar ama bir hayrı yoktu. Taa ki Facebooktakı emzirme akademisine üye olana kadar. O qrupta kendime olan özgüvenim yerine geldi.post açtım yardımcı oldular sağolsunlar bu iki kurala uymaya çalıştım ve şimdi çocuğum sadece süt alıyor.
Tugbaslan kullanılacak şeyleri arkadaşlar yazmış onlardan farklı olarak kurutulmuş dut yeyin çok güzel süt yapıyor. Ben de çok şey denedim en güzel dut arttırdı
Tugbaslan komposto cok süt yapıyor canım annem bana birkere elma ve armutt karısık yapmıştı gögüslerimden akıyodu sütler artık
Tugbaslan ayyyy şu gelen aç bu çocuk muhabbeti var ya nasıl kasıyor anneyi ya bi kapatsınlar çenelerini🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫dereotu hurma yeşil soğan helva bol su tüket sütün bol olsun 😘
Tugbaslan sarımsak👍🏼 Ayrıca bebeklerdeki emme refleksinide arttırıyormuş. Denendi onaylandı
Tugbaslan goguslerimden sut tasar kayinvalidem sutun yok o yuzden agliyor ac bu cocuk diyip dururdu halbuki gazdan uykudan ağlardı. Hic stres yapma uzulme bende kayinvalidem diyorsa bildigi vardir diyordum goguslerime ragmen mama veriyordum. 2. Ayda duzene girdi sadece anne sutu veriyorum. Sutumun yinede artmasi icin dereotu tahin pekmez bulgur pilavi bol su simdi aklima bunlar geldi hep bunlari yedim hep sutum var diye kendini inandir kimsenin dedigine bakma agzi olan konusur herkes laf yapar sen kendinden emin ol ve doktorunu dinle kilosuna gore soyler zaten sutun yetiyormu yetmiyormu.
Tugbaslan çocugun aç oldugunu nasıl anlamışlar canım su insanlar zaten herseyi söylerler lohusalı kadına yardım edeyim moral destek vereyim demezler tam tersi nasıl piskolojik baskı yapıp cökertelim diye ugrasırlar
Tugbaslan sutum nasil artar diye dusunmekten vazgeciceksin once. duru su bile süt yapar cunku. yemek kadar hormonlar da onemli stres yaparak sut uretimini engelliyosun. su icerken onun süte dönüştüğünü hayal et. sutunun arttigini dusun
Tugbaslan 2 sb su 5 tane kuru incir bir adet havuc laynat ic canim 15 gun sonra biraz ara ver. Bol bol sicak dus ve goguslere masaj. Benim cok azdi ekstra isirgan otu kapsuli yazmisti doktorum sonra sukur duzeldi. Ama stres yapma hic. En kotu mama+meme olarak devam edersin. Stres en buyuk dusmanin
Tugbaslan canım bolca komposto iç petibör bisküvi ye. Hurma su bunlar aşırı süt yapar. Hele petibör bisküvi acayip süt yapar bolca ye. Kabak çekirdeği,havuç,löp et haşlayıp yiyebilirsin. Aklıma gelenler bunlar umarım faydası olur. Birde bolca emzir. Sütün gelmediğini hissetsen bile. Emzirdikçe süt artar emin ol buna
Tugbaslan sütün yok aç bu çocuk çaresizliğini yaşatmalarına müsade etme! Bebeğinin her emmek istemesi açlıktan değil ! Güvende olmak için, senin kokuna ihtiyaç duyduğu için devamlı emme güdüsü var! Her aranmayı açlık zannetme ama her arandığında meme ver mutlaka! Rahmin kokusuyla süt kokusu aynı bebeğin sıkışık karanlık bir yerden ışıl ışıl renkli çok sesli kocaman bir dünyaya gözlerini açtı! Elleri kolları bile ona yabancı süt kokusunu alınca güvende olduğunu hissediyor Rabbim bu çarkı böyle yaratmış! Hemde her emdiğinde sütün artıyor! Sütü mide yapmaz beyin yapar, boşuna ekstra ekstra yitip içme evet iyi bak kendine sağlıklı beslen vücudun güçsüz kalmasın bol su iç. Bebeğinin doyduğunu anlamak için günde 3 kere 1 tl büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur. 24 saatte çişli bezlerin toplam ağırlığı bir paket margarin kadar oluyorsa doyuyordur. Giriş olmazsa çıkış olmaz emmezse çiş kaka yapamaz! Sütün yok çaresizliğini yaşatmalarına müsade etme sütün var çişli kakalı bez kriterlerini sağlamıyorsa bebeğin memede uyuyordur emmiyordur. Sakin ol güzel kardeşim malesef toplumumuz süt konusunda çok bilinçsiz bu bilinçsizlikten ( aslında çok bildiklerini zannedip) tecrübesiz anneleri yanlış yönlendirip mamaya yönlendiriyorlar mama verdiğin miktarda sütün azalıyor ve sonuç erken dönemde sütün kesiliyor! Güçlü ol bezlerini takip et ve giriş olmayan yerden çıkış olmaz bunu unutma! Doğada sütü yetmeyen hiçbir canlı yok! Sütü yetmeyen bir kedi köpek inek gördün mü hiç?! Seninde yetecek yetiyor☺️ Tıka kulaklarını bebeğini emzir 🥰
Tugbaslan su uyku yeterli bence bol bol su uyku bide stresten uzak ol yeterli doymuyo kim diyosa uzaklaş kafanı dinle bana da ilk zamanlar çok dediler sağdım oda ise yaradı bol su içtim bebeğim sakin zamanında annem baktı ben uyudum hep simdi masallahimiz var çok şükür
Benim de lohusalığımın 14. Günü ilk günden beri bol bol su içiyorum ciğer, soğan, incir bunları çok tüketiyorum
Sumeyyekaratas işe yarıyo mu
Baharimo galactago damla alacağım bi kaç kişi daha önerdi teşekkür ederim
melek_42 denedim çok faydasını göremedim ben
LinaDefne çok teşekkür ederim canımm allah razı olsun ❤️❤️
Ben humana still tee, kimyonlu rezene, lokum, hoşaf, yeşillik ve bol su tüketiyorum
Herseyi denedim en pahalısından ucuzuna herseyi aldım denedim yedim içtim tek artıran uyku oldu bide 40 cıktıktan sonra yetmeye basladı bazı insanon sütü 40 dan sınra artar mama verdim 40 gün aksamları
aysenurkerem beni anlayan insanlarn varlığı çok iyi geliyo tanımıyorum ama ailem dediğim insanlardan daha çok rahatlatıyosunuz iyi ki varsınız ☺️❤️
Incir taze uzum su ve sade maden suyu 👍
Cimcime dediğin gibi canım kendi annem bile sürekli ilk günden beri aç bu çocuk deyip duruyo kayınvalidem çok geriyo beni bi de ilk bebeğim belki de sadece stresten bu durumdayım dediklerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim
Sym içiyorum da çok işe yaramadı bnde
Kaveda yk tatlım çocuk aç😁