Ozlem98 Bebeklerinizin konuşma durumu nasıl tek kelime mi konuşuyorlar iki kelime veya fazlasını kurabiliyorlar mı benim kızım daha tek kelime konuşuyor
Sblsrgnsn Ozlem98 21 aylik hala tek kelime konusuyor oglum 2 yasindan sonra iki kelimeli daha sık konusurlar acele etmeyin
MS-01 Ozlem98 benim oğlumda tek kelime konusuyor hattabazilari anlaşılır bile değil mesela ayakkabıya akk akk diyor su sıralar felaket dis sorunumuz azi disi sanirim gece gündüz uyumuyor durmuyor kafasını yerlere vuruyor ne yapacağımı şaştım
Si_se_ta_be Ozlem98 Benim ki 3 4 5 gidiyor öyle 😅 Genelde 2 kelime yada nadir 3 kullanır ama onun dışında da şarkı söylüyor 🥰
Ozlem98 Sblsrgnsn evet bi bebekle denk geldim o baya normal konuşuyordu bende merak ettim ama her bebeğin gelişimi farklı🙏🏻☺️☺️
Sblsrgnsn Ozlem98 benim oglum daha 2 3 haftadir konusmaya basladi tek kelime o da 18 aylikken anne mama disinda hicbir kelime soylemiyordu internette yazilan bilgilere gore 10 kelime falan soylemesi gerekiyor diye okumustum o aylarda bizimki sadece 2 kelime soyluyordu doktora bile gosterdim hatta sikinti var diye ama doktor da ayni seyi soyledi her bebek farkli ilerliyor diye bikac ay daha bekle surekli konus kitap oku cok tv bakmasin bunlar etkiler geciktirmesini falan demisti pek tatmin de olmadim ama birden basladi suan cogu meyveyi soyluyor sarkilara eslik ediyor birden bire cozuldu dili yani sizde merak etmeyin bol bol kelime ogretin resimli kartlari gosterin hic beklemediginz bi anda geri donus alirisniz 2 kelimeli cümleler icinde 24 36 ay arasinda normal kabul ediyoruz demisti doktor ilk adim gibi aslinda kimi benek 9 aylikken yuruyor kimisi 15 ayda yuruyor hepsi normal kabul ediliyor konusma da oyle kimisi erken sokulebiliyor yani
Ealisya Ozlem98 benim kızımda tekli kelimeler bazen ikili kullanıyor anne gel baba hadi bay bay diyor kedi bak seslerini taklidi ediyor çoğunluğu tekli kelimeler her çocuğun gelişimi farklıdır .
Gudu_m Ozlem98 18 aylık olacak 1 hafta sonra, anne, gel, alo dede aç al gibi kelimeleri var daha ikili kelimesi yok ama sürekli kendi kendine bir şeyler konuşuyor 😁😁
Dilaranne Ozlem98 Tek kelime konuşuyor doktor 24 aydan sonra çift kelime konuşur zaten dedi 😍 neler söylüyor bebişiniz?
Ozlem98 Dilaranne anne baba dede nene arada anneanne diyor aç gel çiş hadi gibi tek kelimeleri var ama iki kelimeyi birleştirmesi yok sadece ☺️
Cancansu Ozlem98 Oğlum sadece 3 kelime biliyor. Yan komşumun ikizleri yetişkin gibi konuşuyorlar.😅Kızım da bu ayda yetişkin gibi konuşurdu. Oğlum ağırdan alıyor. Geç olsun güç olmasın.😊
Ates_mami Ozlem98 18 aylık birçok kelimesi var. Sadece baba gel teyze gel olarak 2 kelimeli konuşuyor. Hala hiç anne demedi😶