Eliffffffffffff Bebeğim 6 aylık. Tadımlara başladım ama ne yapacam bilmiyorum. Ptates, havuç, kabak, yoğurt, muz tattırdım. Bundan sonra ne vermeliyim kafam çok karışık
benim_adim_ebruli Eliffffffffffff mesela yarın için ilk tarifini verebilirim ; patates, havuç ve kabağı rendeleyin, bir yemek kaşığı pirinç ile zeytinyağında kavurun, yeteri kadar su ekleyip pişirin. Blender yapın. Her yediği afiyet olsun şimdiden ❤️
Katya Eliffffffffffff ben ilk dönemler tattırdığım sebzeleri zeytinyağı da ekleyerek haşlıyordum çatalla ezerek yada püre halinde veriyordum. Meyve tattırınca günde 1 öğün meyve ekledim, daha sonra yoğurt tattırdım meyveli yoğurt yada sade yoğurtta gün içinde verdim. Genelde yemeği akşam uyumasına yakın ver bence gece uykusu daha az bölünüyor. Başka sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olabilirim. 8,5 aylık kızım şuan sabah kahvaltı+ öğlen+ ikindi ve akşamları öğün veriyorum. Bazen şaşıyor ama genel olarak böyle devam☺️
Eliffffffffffff benim_adim_ebruli Teşekkürler yarın bunu yapacağım :) bir de sabah 6 gibi acıkıp uyanıyor. O saatlerde emzirip bir dahaki öğününde mi yapayım bu tafiri
Eliffffffffffff Katya bugün öğlen sebze çorbası yapıp verdim. Patates, havuç,kabak, pirinç, zeytinyağı karışımı. Sabah da anne sütlü patates verdim. Yani bundan sonra sabah kahvaltılarını nasıl vermeliyim bilmiyorum. Yarın öğlen yine sebze çorbası vericem
Katya Eliffffffffffff ben sabah kahvaltısına 7 aylıkken geçtim. Sabah 1 yumurta sarışının çeyreği ile başladım ( 3 gün kuralı ile) sonra zamanla yumurta arttırdım. Yanına bazen ev yapımı peynir, labne, avakado, veriyorum. Yavaş yavaş başlayabilirsin böyle. İlk 1 2 ay amaç doyurmak değil sofra ve yemek kültürüne alıştırmak demişti doktorum. Ben ilk başta çok zorlandım ama zamanla rayına oturuyor.
Eliffffffffffff Katya yumurta sarısını verirken sıvı eklediniz mi peki kıvam vermek için? Anne sütü, su gibi. Bir de şu blw ve taneli verme olayı kafamı karıştırıyor. Yani eline versem damağıyla büyük ısırıyor. Henüz hazır değil gibi hissediyorum. Pğre yapıyorum. E sürekli püre yaparsam çiğnemeye ne zaman geçecek bilmiyorum. Püreyine zamana kadar devam ettirmeliyim. Blw ye ne zaman başlamalıyım?
Katya Eliffffffffffff yumurta sarısı İçin hiç ek bir şey kullanmadım. Koparıp küçük küçük elimle veriyorum. Arada su içiriyorum hiç zorlanmıyor. Püre konusunda ilk tadımlardan sonra ben çatalla ezmeye başladım. Biraz diri bırakıyorum ki alışsın diye çünkü benim kızım da daha parçalı yemeye hazır değil. 8,5 aylık blw başlayamıyorum öğürüyor. Ama sen püre yapmayı bırak şimdi çatalla ez ver çünkü 7. Ayda kıyma katman lazım yemeklerine eğer püreye alışırsa kıyma ağzına gelince öğürür. Blw için ise ben biraz daha beklicem sanırım.
Eymencvk Eliffffffffffff sabah kahvaltı yumurta sarısı içine yoğurt cicibebe ev yapımı yoksa meyve püresi öğlen sebzeli çorba ikindin yoğurt ara öğün meyve akşam irmikli muhallebi bu muhallebileri istedgnz gbi yapın bazen bende ne vercrğimi şaşryorum hergün aynı besinler farklı yöntemler 🤓
Eliffffffffffff Eymencvk bu ek gıda meselesi bildiğin derya denizmiş. Hele bir de tecrübesizlik eklenince 😊
Eliffffffffffff Katya aslında tüm tadımları haşlayıp çatalla ezdim. Hiç blender kullanmadım. Fazla ezdiğim için de püre gibi oluyor. Blenderı dün çorbada kullandım
Eliffffffffffff Sevimlina Dün sebze çorbası yapıp dolaba koydum biraz da verdim. Bugün de kalanı vericem. Çorbayı blenderdan geçirdim