Kuzu12 Bugün hemşire bebeğimin bıngıldağının sertleştiğini söyledi bir sorun yok ama kafa çevresini ölçmeye devam edelim dedi 6.5 aylık ve çok üzüldüm 😔 hanımlar sizin bir bilginiz var mı bu konuda
Nihankuzey Kuzu12 ben dün doktor kontrolünde bunu sordum bingildagi çok minik olanlar çok büyük olanlar erken kapanan geç kapanan var ve bunlar sorun değil kafa enine gelişir önemli olan kafa çevresi dedi hemşireler sağolsun benide bi çok konuda strese sokuyolar siz ciddiye almayın bence
Toprakbey Kuzu12 bazı zamanlarda sertleşiyor o zamana denk gelmiştir sende takip et devamlı. Ben kapandı küçüldü diye 3 aylıkken doktora götürmüştüm normal demişti 6 aydan sonra korkmayın demişti.
ebraradnn Benim oglumunda erken kapanacağını söyledi ebe fakat kafası büyüyorsa bir problem olmazmış içini rahat tut canım bıngıldagı kapalı doğan Bebekler bile varmış
Kuzu12 Sağolun gerçekten çok üzüldüm kendi doktorunada götürdüm kapanmamış ama takip edelim dedi geçen ayla bu ay arası 0.5 cm var büyüme
Toprakbey Kuzu12 evet ben hep baktığımda sertti d vitamini bıraktım vermedim sonra. Doktor yine başlattı normal deyip arada bakarım sert bazen yumuşak çökük. Takip et kendin. Tabi yine de doktoruna yada sağlık ocağında baktırabilirsiniz.
Nazliaytac Nihankuzey merhaba nihan hanım bebegınızn bıngıldagı kaçıncı ayda kapandı bi skıntı yarattımı benm kızımında dogdudugunda 0.5 di cok kuuck korkyrm kapancak diye 2 ay 2 günlük olduk
Nihankuzey Nazliaytac 8 ay 9 günlük hala kapanmadi ama erken kapanmasi sorun degil demisti doktorum beyin enine genisler erken kapanmasi genetik olabilir dedi ama bilemiyorum tam olarak