tazeaane benimde 1,5 aylık bebeğim var ilk günler bende yaşadım bunları. Göğüs ucum yara olmustu lansinoh krem kullandım 2-3 güne toparladı. Tıkanıklık İçin nerdeyse her emzirme öncesi 2 dk duşa sıcak suyun altına girdim göğüslerime su tuttum ve masaj yapın duşta emzirirkende farklı pozisyonlarda emzirin bebeği yatırıp üzerine uzanın yer çekimine doğru emzirmiş olun açılsın kanallar. Masaj İçin videolar var nasıl yapacağınızı anlatıyor. Her emzirme sonrası elle de sağın memeyi avuç içine alıp sıkarak boşaltın pompa ile mutlaka sağın. Bebeğiniz sık sık emsin sürekli memede olsun öyle öyle öğrenecek ve sütü boşaltacak. Ben sağdığımı da her emzirmeden sora kaşıkla vermiştim. Sıcak su torbası koymuştum emzirme sonrası da lahana yaprağını buzluga atmıştık onla soğuk kompres yaptım faydası oldu aşırı rahatlattı. Birde buhar uygulaması yaptım sıcak suyu bi bardağa döktüm sonra o bardaktaki sıcak suyu döktüm bardak boş , az ılıyınca göğsüme kapadım içindeki buhar sayesinde göğsümden sütler akmaya başladı bunu da deneyin boş sıcak bardak olcak hafif ılık. İnsallah faydası olur bunlark yaptık 3-3 güne geçti benim