Uzay455678 Bazı çocuklar içine kapalı özgüvensiz oluyor okulda bildiği soruya bile parmak kaldırmıyor, ama Bazı çocukta bildiğiniz ego patlaması oluyor bu aileden gelen bişey mi ?
Bayezidin_annesi Uzay455678 çocuk herşeyi anne ve babadan öğrenir onları rol model alırlar psikoloji buradan başlar sen ne verirsen çocuğa ona göre yetişir çok sinirlandirirsan korkar hep birinden bişe demesini bekler sen anlatıp ogrettikten sonra karakteri de ona göre şekillenir çocuklardaki hal hareket davranışlar hep anne babadan gelen şeyler korkuyorsa çok sinirlandirilmis aman yapma etme hayır kelimeleri çocuklarda çok tehlikeli kelimeler bence yapma yerine neden yapmayacağını aciklayabilirsin güvende anne babanın verdiği bişe bence
Karakiz1 Uzay455678 Bence ailenin etkisi cok fazla ben özgüvenli buyumedim kendimden biliyorum o yuzden aile buyuk etken 👍
Minikcivcivim Uzay455678 aileden olduğunu düşünüyorum ben. Karakter de işin içinde vardır illaki fakat aile etkisinin büyüklüğüne inanıyorum.
Miniknur Bence her çocuğun karakteri başka. Kuzenlerim aynı evde biri zehir çok girişken diğerinin sesini zor duyarsın. Muhakkak ailenin de etkisi olan çocuklar vardır. Yeteneklerini bastıran özgüvenini kırıcı sözler söyleyen çok insan vardır.
lanadelmiyav Uzay455678 özgüvenin tamamı ile aileden kaynaklandığı düşünüyorum. Aile çok önemli bir faktör özgüven açısından.
Nilara Uzay455678 yetistirilme tarzi kesinlikle cok etkili. Guvenli baglanamayan bebekler icine kapanik oluyor, guvenli baglanan ve biraz da simartilan cocuklar ego patlamasi oluyor. Ya da evde sindirilen dovulen cocuklar disarida ayni siddeti yasitlarina uyguluyor