Merveenesasaf merhabalar oğlum 3 ay 5 günlük. Ve kendisi 2 aydan beri sadece sol memeyi tutup bırakır. Tutup bırakır. Bir süre böyle devam eder. Ama sağ mememi güzel emer. Sebebini anlayabilmiş değilim. Gece ise her iki memeyi güzel emer ama bu solda var bir şey. 3.ayda meme reddi başlar diyorlardı. Instagramda bir çocuk doktoruna sordum evet meme reddi olabilir. Zorlamadan sabırla emzirmeye devam edin dedi. Bebeğim bıraksa da ben her bıraktığında emziriyorum. Taa ki kesin bir şekilde istemeyene kadar! Zorlamıyorum yani. Siz de sabırla çok fazla zorlamadan emzirmeye devam edin. Benim bebeğim de gazlı bir bebek idi. 3.ayda biraz düzeldi ama hala akşamları boş yere ağlar. Doktorlar ağlamanın ardında daha doğrusu uzun aylar süren aglamaların ardında sadece sebep olarak gaz olmayacağını başka sebepler de olabileceğini belirtiyor. Bunlar 3 neden; besin alerjisi, idrar enfeksiyonu ve laktoz intoleransı. Oğlumun kakasında beyaz parçacıklar var ve bazen koyu yeşil renkte olurdu kakası. Besin alerjisinden de süpheleniyorduk ama meğer bamya ıspanak falan yedigimde kakası yeşil oluyormuş:) Yine de hala şüpheleniyoruz çünkü besin alerjisi de karın ağrılarına huzursuzluğa ve uzun süren ağlamalara sebep oluyor. Bir doktora gösterin derim. Biz henüz gösteremedik. Çok ciddi boyutlarda değil artık ağlaması ama genel olarak akşam başlar ağlamalara. Dayanıyoruz. Bol sabır diliyorum hepimize zira çok zor.