Kızlar 6 ay 8 günlük bebeğim var. Ek gıdaya yeni başladık, ve iki gündür bebeğim kabız. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ikınıyor süreklı ve taş gibi minnacık çıkardı iki kere. Ne vereceğimi hiç bilmiyorum. Napabilirim acaba?
Atlasveannesi yaptığınız besinlere zeytinyağı koyabilirsiniz kabızlık açısından bir çay kaşığı zeytinyağıda içirebilirsiniz
Atlasveannesi günkurusunu doğrayın ve su ile kaynatın sonra biraz soğumaya bırakın ve bebeğinize bunu özellikle sabahları aç karnına içirin 😇 gün içinde de sık sık içirirseniz rahatlar ve 1 çay kaşığı zeytinyağı içirmenizi öneririm 😊
Atlasveannesi fitil alıp verebilirsiniz bizimde oldu ek gıdaya geçince doktorumuz fitil tavsiye etti onu verince yaptı
Atlasveannesi Canım emziriyor musun? Valla bende ek gıdada kabızlık yaşadım. Ne yaptıysam yapamadı. Herşeyi denedim. Taş gibi minicik minicik akşama kadar bir sürü bez alıyordum. Tabi azıcık olduğu için kokusu bile olmuyordu anlamıyordum. Ve pişik oldu 🤦♀️ Bi gğn kayısı kompostosu yaptım içtim. O ara her gün sorunsuz yaptı. Sütümden geçti yavruma. Komposto içmedim bir süre tekrar kabızlık başladı. Artık sürekli yapıp içiyorum. Bi dene istersen emziriyorsan eğer ki.
Atlasveannesi Öncelikle her yemeklerine kesinlikle 1 tatlı kaşıpı orjinal zeytinyağı koymalısınız. Şuan kabızlık durumu için ise hipp markasına yada milupa organic olan markaya ait mor erik püresini alın ve sabah aç karnına ilk bunu yedirin aradan çok az bir zaman geçince dışkısını yapıcaktır💐geçmiş olsun
Oncelikle çok geçmiş olsun benim de bebeğim ek gıdaya ilk gectigimizde kabız oldu evde kayısı hurma elma armut pureleri yaptım sabah akşam zeytin yağı içirdim ama hiç biri fayda etmedi yavruma her süt verdugimde ikiniyordu bişey yok süt de içmiyirdu baktık olacak gibi degil doktora gitiltik lavman verdi kardeşim hemşire evde o yaptı lavmani öyle rahatladı garibim...lavmana rağmen hala katı gibiydi demek goturmeseyfik Allah muhafaza çatlak yırtılma olabilirdi ki doktor da onu sordu zaten biz de yok dedik...bi de fitil verdi 3 4 gün yapmazsa fitil kullanin diye...ama günden sonra rahatladı çok şükür
Benim bebeğinde kabız di ben her gün zeytinyağı mutlaka veriyorum sabah akşam çok kötü kabizdi ikiniyor yapamıyordu lavman yapıldı öyle çıkarttı şimdi düzenli olarak zeytinyağı veriyorum duzelene kdr şuan bir sorun yok hergun yapıyor rahat suan
theQueen gün kurusu suyu nekadar içircez
Aryam1 su niyetine içeceği için içebildiği kadar sunun bebeğinize 😇 kısacası bebeğiniz miktarını belirler 😊
4 gunun sonunda sabun koyuyorum ben fitil gibi yapip cikariyo haberiniz olsun
Ilk zamanlar kacinilmazdir kabiz sorunu. Su veriyorum yemekten sonra bizimkisi sade suyu sevmiyo bende icine recel suyu veya armut pekmezi damlatiyorum