Merhaba kızlar cuma günü spinal sezaryen ile doğum yaptım. Dikiş yerlerim çok ağrıyor. Oturup kalkarken zorlanıyorum yatmak ise imkansız. Kaç gün içinde rahatlar acaba dikişler
Skrsln yapistirma mi?
Skrsln 1 2 gune kecmisdi ama ben ameliyyatdan 6 saat sonra ayaga kalktim bir dahada hic oturmadim uzanmadim hastanede gece bile kendim uyanip bebegime bakardim
Skrsln cnm 1 haftada rahatlarsiniz zorlamayin bol bol su icin yuruyun bide 3/1 arada icin narkozu atarsiniz bas agrisini bnm dr oyle demisti 4 aylik oldugumuz halde dikislerim sizlar havalar soguk sicak tutuun kendinizi
Skrsln 3. Gün çok daha iyi olmustum. Ama sezeryandsn sonra ilk ayaga kalkmamdan itibaren sürekli yürüdüm ben.
Skrsln bi hafta icinde gecer canim sizlar suan dikis yerin benim 6 gun sonra gecmisti bende hic yatmadim hep ayaktaydim
Skrsln İlk 3 gün çok zordu sonraki 10 gündede kalkarken yatarken çok zorlandım ama en fazla 2 hafta sürüyo sonra geçiyo canım yürü evde bol bol çok yatarsan ödem oluşur demişti doktorum kendini fazla yormadan. Çok geçmiş olsun
Skrsln canım daha çok erken sabır.. Yavas yavas hafifleyecek ilk 15 gün falan sürüyo azala azala Bi bakmıssın geçmiş gitmiş
Skrsln 1 hafta canım
Skrsln beni ayağa kaldirdiklarindam sonra hic yatmadım Hep koltukta oturdum ayagimin altina sehpa alarak.. annem ilk gece hastalanmsti gece hep ben kalktim bebeğimi aldım bol yürüyüş ve su sayesinde dye düşünüyorum. 3 4 gune sizde toparlanirsiniz qma agriyacak dye korkmayin merdiven çıkın ve evin icinde hareket halinde olun
Skrsln sürekli yürü hareket et ben taburcu olduğumda iyiydim hiç yatmadım ama hep ayakta hareket halinde olmaya çalıştım , kendini sıcak tut bi de. 1 hafta içinde çok daha iyi olursun geçmiş olsun 🙏🏼
Skrsln 10. Günde baya rahatlayacaksınız bir aya hiç birşey kalmayacak🙏🏻
Skrsln Ben doğumun ertesi günü rahatlamıştım. Ama hiç yatmadım diyebilirim. 11’de doğum yaptım, akşam 5 gibi ilk kez kalktım ve sonra sürekli ayaktaydım. Bol bol yürüdüm. Siz de ağrım var diye yatmayın, bence hızlı iyileşmenin yolu bu 😊
Skrsln 15 gun icinde kosacak kadar iyi olmusdum
Skrsln doktorum bana ne kadar cok yurursen o kadar cabuk iyilesirsin demisti bende surekli yurudum gezindim bebegim yogunbakimdaydi git gel 3 4 gune toparladim. Persembe sezaryen oldum pazar araba kullanip bebegime gittim. Yatarken kalkarken zor oluyo ama yurudukce toparlarsiniz.
Skrsln ortalama 4. günden sonra normale dönüyor ama elinizden geldiğince kalkıp yürümeye çalışın. yürüdükçe esnekliğiniz artacaktır
Skrsln bol bol yürümelisiniz çok can yakıcı ama yürümeden açılamazsınız benim 2. Günde rahatlamıştı dikişler alınınca dahada rahatlıyosunuz geçmiş olsun
Skrsln ben beni güldürmeyin diye kızardım herkese. Birinin yardımı olmadan yatıp kalkmam 1 hafta sürdü ama acısı 4.gün falan azaldı
Skrsln bende 9 nisan sali gunu oldum 34 gune rahat toparladim kendimi sadece saga sola yatarken hala zorlaniyorum insallah sende toparlanirsin hemen😊
Skrsln canım bende cuma günü 2. Sezeryanımı oldum o günden beri yataktayım bugün biraz biraz kalkmaya başladım. Bir de benim gaz sorunum oldu sürekli gazım var ve çıkaramıyorum bugün rahatladım işte biraz. Çok zor sezeryan ameliyat hiç iyileşemicekmişim gibi geliyor.
Skrsln tam anlamıyla 15 gunu buluyo ama bi haftadan snra daha rahat olursunuz ben ilk bi hafta yastıkları yukseltıp oturur gbi uyumustum
Benim 3.günden sonra rahatlamıştı. Ama ben sezeryan günüm de dahil olmak üzere ara ara yürüdüm evin içinde.
Denizimmm ben de yürüyorum ama çok yürüyemiyorum eşimden tutunarak çok zor kalkıyorum ayağa ve düz şekilde hiç yatamadım henüz. Yastıklarla destekleyerek bile çok zor bırakıyorum kendimi acıyor dikişler
Skrsln doktorunuzun yaptığı dikişten de kaynaklı olabilir, bünyenizle alakalı olabilir. Ama sabredin 1haftaya kendinizi daha iyi hissedeceksiniz😊
Yalin estetik dikişmiş canım yapıştırma değil galiba
Denizimmm genel olarak çok hareket ettim diyemem belki de ondan çünkü hemen zonkluyor sanki hiç geçemeyecek gibi
Gunayim maşallah size ben kendim çok zor ilgileniyorum yanıma hep destek lazım
Skrsln ben yabanciyim annem ilk gece cok hastalandi eve gonderdik kayinvalidem sagolsun sohbete gelmisdi donup bakmadi bile burda gelinim torunum var diye oyuzden birazda mecbur
Karakiz nescafe bol bol içiyorum canım şükür baş ağrım yok ama dikiş ağrısı çok yordu beni gün boyu aynı pozisyonda oturmak kıpırdayamamak belimi mahvediyor
Gunayim kıyamam canım benim yaa. Bana da ilk gün görümcem baktı çok rahat ettim ikinci gün annem ve eşim yardımcı oldu. En büyük destekçim eşim yoksa ne yapardım bilmiyorum. Kayınvalidem bakmayı teklif etti ama lavaboda bile yardıma ihtiyacım olduğu için onunla yapamam
Skrsln ewt zor oluyo bnm dikislerim kanadiydi artk iyle bitkin hale gelmustimki donmusum nasil dondugumede sastim dusunutdm nasil dondum diye esim sık sık pansuman yapti sezeryan zor gercktn bide 2.cocuk olunca dahada zor oldu
Skrsln sürekli hareket edin bolca yürümeniz lazm yoksa dikiş yeriniz daha çok ağırır
Skrsln oturma yapa bildigince ayakta kal yuru oturusan yatasan daha cok kasilirsin dikislerin yurudukce hafifliycek iylesicek gercekten sezeryan bana daha kolay geldi cunki 6 saat asiri bir dogum sancisi cektim tek basina hastanede bebegimin kalp atisi dusunce sezeryana aldilar o sanciyi gorudum ya sezeryan bana oksijen gibi geldi))))
Skrsln valla bnde de kayinvl kaldı ben ilk yuruyusu bile kendim yaptım millet kocasiyla nazlana nazlana yavaş yavaş geziyordu ben kendi kendime WC yalnız gittim hep lavobya tutundum 😂
Derinsmomm ayağa kalktığım an çok batma oluyor maalesef
Gunayim ben de kendi isteğimle oldum ama beklediğim gibi değilmiş çok zorlanıyorum
Gunayim bnde 6 saat sancı çektim sonra kalbi düştü sezeryan aldılar senin gibi 😂 sevindm hatta o an sancılar çok artmisti hemen imzaladim sonra üzüldüm ama acaba normal olmaz miydi sezeryani kabul etmesem bişi olur muydu bebeğe bilmiyorum kestiler beni diye üzüldüm üç dört gün
Kuzumveben peki banyo sonrası sorun olur mu bana bugün yapabilirsin dediler ve daha çok ağrır diye korkuyorum
Kuzumveben oh az kalmış bu şekilde öyle zorlanıyorum ki
Skrsln korkma canım ben birinci haftamda yaptım banyo normalde üçüncü gün yapabilirsin rahatlarsın bende bir ayönce sezeryan oldum dikişlerim arada sızlıyor
Skrsln yok canim eve gelince hemen banyo yapmistim yani 3.gun ilk is olarak bandaj vardi rahatlamistim aksine su goguslerede cok iyi geliyor sadece banyoda dikkat et o kadar