Premses Kızlar bebeğim 6.5 aylık ek gıdaya geçtik gün içinde 1 kez veriyorum..acaba uyumadan versem bir sıkıntı olur mu..çünkü gece 4-5 kez uyanıyor emmeye ..mama daha tok tutar ve deliksiz uyur diye düşündüm ,sağlıklı olan da o🤔 siz nasıl yapıyorsunuz ?? tok tutan mama tarifi bilen var mı 😃🙏🏿
Dorukcumunannesi Premses nasil yani gun icinde bir kez derken? Sabah kahvltisini oglen yogurdunu meyvesni aksam yine corbasni falan vermiyormusun? Bunlari verip gecede dedigin gbi muhallebi yapiyorum ben tam yulaf ununu az bi suda pisiriyorum icine pekmez bi kasik,baska bigun icine elma armut puresi vb.. ekliyorum.yiyor gece gercektn tok tutuyor cnm deneyebilrsin
ElaKumsal Premses aynı durum bende de var bizimkide 6 ay 5 günlük oldu. Sanki kendim yazmışım gibi yakın geldi yaZdığınız 😂😂 bende günde bir kez çorba veriorum kalan öğünleri mama.gecede mamaya kalkıor defalarca
Deletedmom345 Premses Sağlıklı olan gece yatmadan 2 saat evvel beslemektir ama.🙃 Bebekler genel olarak gece acıktığı için değil alışkanlıktan uyanıyorlar.Yani istediğiniz kadar tıka basa doyurup uyutun ama yine uyanır.🙂
Slalaylau Premses daha küçük 2 kez falan beslenmesi normal diye biliyorum 2 den çoksa açlıktan değil alışkanlıktandır kızım 7ay 7 günlük rüya beslenmesi yapıyorum hala eğer sıkıntısı yoksa uyuyor 3-4 gibi kalkıyor emiyor yatıyor
Premses Dorukcumunannesi sadece bir öğün veriyorum canım çünkü anne sütü alıyor ..dr lar da 6-8 ay arası en fazla 2 öğün verin diyorlar ..tadımlıklq başladık 3 gün kuralı ile ..tarif için çok teşekkür ederim 🙏🏿🤗
EmirEymen Dorukcumunannesi oh mis gibi 6 ayı geçmişşse en güzelini yapıyosun hem yemeyi beceremeyenler var onuda öprenmiş maşallah
Gizemmyigit Betus_93 bana da fazla geldi.. 8 aylık bebek öğünleri resmen.. mama ile besleniyordr belki erken başlamıştr ek gıdaya
Dorukcumunannesi Betus_93 benim bebegim 7 bucuk aylik,sadece anne sutu aliyor,doktor her ay menu veriyor ve menude 6ayda ilk hafta 1 ogun varken 6.ayin son haftasinda ,4oğun yaziyor,ve tabiki azar azar iki uc cay kasigi her ogunde.
Betus_93 Gizemmyigit bende 4. Ayda basladim. Benim de bebegim sadece mamayla besleniyor ama bu kadar ogun veremem yani
Premses Slalaylau canım benimki de 9-10 gibi uyuyor ..4-5 kez uyanıyor sabah 7 ye kadar..gece daHa geç aralıklarla uyanırsa daha çabuk büyür gelişir diye düşündüm ..zaten küçük 🤗 alışkanlıksa da inşallah kısa sürede bırakırlar 🤦🏻♀️
Slalaylau Premses tabiki verimli uyku sağlıkla büyüyen bebek demek yatmadan 1.5 -2 saat önce verebilirsiniz daha önce denediğiniz tahıllı bi gıdayı bu çocuk aç kitabında tahıllı elmalı tarçınlı muhallebi vardı mesela gece tok tutan uyku getiren mama diye
Slalaylau Premses alışkanlıktan olduğunu düşünüyorsanız da süt yerine biberonda su vermeyi deneyebilirsiniz
Birgaripanne Premses Ama zaten tadımlık veriyoruz. Yatmadan önce vermek etki eder mi? Kızım ek gıda yedikten sonra bile emiyor. Bir de bence yatmadan önce ilk kez tadım yaptırdığınız yiyeceği vermeyin. Kusabiliyorlar sonra sabaha kadar nöbet. ( kızım yoğurdu kustu)
Premses Birgaripanne öğlen irmikli karışımlar verince bayağı uyuyor 😂🙈dedim gece versem olur mu onu ..genelde uzmanlar öğle saatlerinde öneriyor çünkü ek gıdayı canım bilemedim 🙈
Lliya Premses öyle bi mama yok😀 Hepsi yalan dolan ya açlıktan uyanmıyolar on aylık oğlum 7 aylıktN beri akşam uyumadan bi buçuk saat önce yediriyorum muhallebi iki saat sonra yine uyanıyor bazen bi saat sonra şuan diş çıkarıyor malesef on dakkada bir yarım saatte bir uyanıp emmek istiyor yani alışkanlıktan uyanıyorlar aslında bide ağrısı sızısı varsa memede onu dindirmek için