Nergis24 pik yaptıgı aylardandır 21, ve evet 2 yas sendromu ama aslında bizler onları anlayamıyoruz cunku yetişkiniz bize göre cok sacma ya da anlattım ya oglum kızım desek de onlar icin büyümek oldukca zor. o anlarda veya o anlara yaklasan olay öncesinde hangi duygusunun oldugunu görüp ona ne yasadıgını ve anne-baba , bakım vereni olarak duyguyu anlatıp olayı nasıl çözebilecegini göstermeli ve anlatmalısınız. duygular dürtüler davranıslar bu dönemde cok önemli. Agladıgında seni anlamam zor, yanında durabilirim ve yardım edebilirim. Sana bunu (x) vermedigim için kızdın, su an kızgınsın, haklısın, ama bunu sana veremem senin için tehlikeli , seni tehlikelerden korumalıyım gibi basit kısa cümleler ( siz bu cümleleri kendi anlasma seklinize uyarlarsınız( yavas ve sabırla en cok da şefkatle konusmaya calısın-bazen cok cok zor kabul ediyorum) gün içinde surat ifadeleri duygular üzerine kısa oyunlar oynatabilirsiniz üzgün surat kızgın surat, ya da resimli kitaplardan yararlanabilirsiniz. bu dönemler sabır işiymiş