En_guzel_yanim Kızlarrr oğluma 6 ay 15 günlük. Çorba yapmak istiyorum ama sadece evde kabak var. Ne yapabilirim ki… Havuç aldırmayı unuttum eşime
ZehraSareMom En_guzel_yanim Canim azcik zeytinyagnda kabagi suyla pisir yumusayinca blenderdan gecir corba istiyorsan pure yapcaksan catalla ez bir dis sarimsak rendeleyebilirsin et suyu varsa katabilirsin bu sekilde olur zaten yeni baslamissiniz ek gidaya baska sebzeye gerek yok
alinsmom1 En_guzel_yanim kızıma kabağı zeytinyağıyla karıştırıp fırına atıyorum yumuşacık oluyor zaten sonra yoğurtla yediriyorum. Haşlama sevmedi ama böyle yiyor . Sizde deneyebilirsiniz kızımda 6 ay 26 günlük
NunuDudu En_guzel_yanim kabakla genelde mercimek birleştirilir ama ağır gelebilir. Kabak Soğan sarımsak un kavurup biraz suyla pişirseniz biraz da yoğurt çorbası gibi yoğurt koysanız belki farklı olur tadı.
Hilal06a En_guzel_yanim kabagı haşlayın suyla terbiye yapın yogurt un ile karıştırın az bişey de zeytin yag koyun. Ben ogluma yapıyorum severek yiyor 😊 kendimize de yapıyorum patates kabak filan patatesin iz var ya az bişey de patates te koyabilir siniz
alinsmom1 En_guzel_yanim evet kabuklarınıda soyuyorum çok rahat yiyor ve tadı çok güzel oluyor ben bile yiyorum 😂
NunuDudu En_guzel_yanim eğer çatalla ezip yedirmeye alıştırdıysanız gerek yok ama tanelere öğürüyorsa blender yapın bence. Bir de kendimiz içtiğimiz çorba kıvamı değil de püre mantığında daha kalın yaparsanız boşa midesi şişmez.
Gulsen4224 En_guzel_yanim patates yok mu kabak patates haşla blenderdan geçir az zeytin yağı çorba şekline getir güzel oluyor 🌸
En_guzel_yanim NunuDudu tamam teşekkür ederim🤗 soğanı kavurup kabağıda kavurup suyunu eklerim biraz yoğurt blendirden geçiririm