Alpismom 25, ayımız bitti. Anne baba dede anane diyor bunlarla cümle kurmasında ise sadece gel gel demeyi ekliyor. Renkleri, hayvanları, sebze meyveleri biliyor, gösteriyor, taklit ediyor. Çok iyi anlıyor her şeyi ama konuşmuyor. Var mı bizim gibi olan….
mom0989 Alpismom 22. Ayımıza dün girdik. Kızım aydede gösterip söylüyor anne baba anane babaanne teyzelerinin adını dayısının adını söylüyor renkleri sayıları söylüyor. Her hayvan sesin taklit ediyor. suya (iç diyor) mama karpuz kiraz vb şeyleri söylüyor. ama tam cümle kurmuyor. İnanılmaz taklitçi doktor diyip yürüyüşünü taklit ediyor. Ya da ne sorsam anlatmaya çalışıyor. Her istediğini parmakla gösteriyor annecim söyle bu mu diyorum inatla parmakla gösteriyor 🙄🙄😩
Mertbebek50 Alpismom ekrana cok mu maruz kalıyor acaba kitap okumak ve sürekli konusmak gibi etkinlikleri sık yapmalısınız bence aynısı görümcede var iki tane biri en sonunda özel egitime gitmek zorunda kaldı
incidenizzz Alpismom benim oğlum 30. Ayında net konuşmaya başladı cümle kurmaya cokda zorlamayin çocuğu bu sefer inat eder hiç konuşmaz su bir buçuk aydır oğlumla tam bir şekilde iletişim halindeydi
kubosunatlasi Alpismom 24. Aydan selamlar 🖖 anne baba anneanne ver su diyor tüm renkler taşıtlar büyük küçük ne neyin yavrusu hayvanlar hepsini biliyor ezberlediği tüm şarkıların dansını yapıyor ancak belirgin başka kelimesi yok erkekler özellikle de tek bakıyorsanız çok kişi ile büyümüyorsa dil gelişimi geriden gelebiliyor böyle çocuklar birikim yaparak birden cümle bile kurabiliyorlar eğer göz Kontağı getir götür komutları işaret yeteceğiz vs varsa korkmayın doktorumla bu şekilde konuşmuştuk her çocuğun gelişimi farklıdır yeğenim 2 yaşında şarkı bile söylüyordu abartısız ama kardeşi 3 yaşında konuştu ikisi de aynı evde aynı aile ile yetişti gelişim meselesi gerçekten
Alpismom mom0989 ay maşallah ne güzel ya benim oğlum da her şeyi biliyor gösteriyor ama konuşmaya geldiği zaman hiç oralı değil Aralık ayına kadar ilerleme kaydetmezsek psikiyatriye gideceğiz
mom0989 Alpismom istediği sevdiği şeyleri yukarı ya da ulaşamayacağı göz önüne koyun size gösterirken söyleyin bunu mu istiyorsun annecim anlamıyorum söyler misin gibi teşvik etmeye çalışın.
Alpismom Mertbebek50 tv telefon tablet hiç olmadı hayatımızda düzenli olarak kitap okuyoruz oyunlar oynuyoruz bebekliğinden beri çok üstüne düştük bu konunun ama anlam veremiyorum neden konuşmuyor hala
Alpismom mom0989 evet öyle yapıyoruz doktorumuzun da tavsiyesi o yönde oldu. Su yu biliyor konuşmak yerine işaret ediyor susadığını beş dakika boyunca su mu istiyorsun onun adı su susadın mı vs direttiğim halde hiç oralı değil. Sinir yapıyor ağlıyor bir şekilde suyu içiyor
Alpismom kubosunatlasi ya çok teşekkür ederim gerçekten tam benim bu anlattığınız cok ilgileniyorum ama evet yalnızım tüm gün ikimiz hastalıktan dolayı bir ortam etkinlik maalesef yok insallah zamanı gelince konuşur benim çocuğum da ne diyeyim
kubosunatlasi Alpismom sadece onlar değil inanın 2 senedir dışarı çıkamadım bende hem hastalık hem daha küçüktü derken insanlarla konuşurken cümlelerimi şaşırıyorum ben bile konuşmayı unutuyorum resmen çocuklarda gayet normal akışına bırakın kaygılanmayın çocuklar siz ne hissediyorsanız birebir hissediyorlar doktoru şey demişti mesela sen gün içinde hiç tv tablet telefon vermeden sürekli şarkı söyleyip etkinlik yapmanla onun kendi akranıyla 5 dakikasına bedel onunla konuşması etkinlik yapmasıyla birebir bence hiç doktora götürmeyin evladınızı böyle geç konuşup yaşıtlarını yakalayacak emin olun zaten hep öyle olmadı mı ? Ne zaman oturur ne zaman döner ne zaman ayaklanır ne zaman yürür bu telaşlar hiç bitmez 😀 rabbim sağlık huzur versin belli ki evladınız çok sağlıklı kaygılanmayın akışına bırakın o en doğru zamanda becerilerini sergiler 💖
Alpismom kubosunatlasi çok teşekkür ederim samimiyetinizi yürekten hissetmek çok güzel. İnsallah zaman bize iyi gelir 💕
Mhtpgnby Alpismom Benim kızım da söylediğim her kelimeyi söyleyebiliyor harfleri tanıyor ,sayıları 10 a kadar sayıyor ve gördüğü zaman tanıyor . Ali babanın çiftliği,baby shark,sar makarayı dili döndüüğünce bunları söylüyor bütün hayvan seslerini taklit ediyor ama gel gelelim cümle kuramıyor. Çünkü kalabalık bir ortamda büyümedi sadece benimleydi ben buna bağlıyorum ,çok da dert etmiyorum söylediğim kelimeleri söyleyebiliyor çünkü biraz daha yoğunlaşsam cümlede kurar gibi ama tek başına ancak bu kadar 🙄
Alpismom Mhtpgnby oy maşallah sizinki bayağı ilerlemiş darısı basıma 😊 çocuklar hastalık yüzünden çok etkilendiler malesef
Mhtpgnby Alpismom Dediğim gibi cümle kuramıyor ama malesef . Pandeminin başından beri hiç biryre çıkamadık malesef parkı bilmiyor çocuğum mesela. Doktorumuz da konuşmasının ilerlemesi için parka götür ,yaşıtlarıyla oynasın vakit geçirsin dedi ama ben virüsten aşırı korkuyorum 🙄
Alpismom Mhtpgnby evet aynısını söyledi doktorumuz ben de çıkaramıyorum bir yere korkudan hep geriden geliyoruz