Dün gece geç saatlerde 16 yaşındaki oğlum gözyaşları içinde bana geldi. Annesinin kanadının altına kıvrılıp 5 dakika boyunca teselli edilemez bir şekilde hıçkıra hıçkıra hıçkıra hıçkıra ağlayabilmek için 6′4″ çerçevesinin tamamını katladı. Onu sımsıkı tuttum ve neyin yanlış olabileceğine dair korkunç görüntülerle beynime dolup taşmasına izin verdim. Böyle bir acıyla başa çıkmak için, özellikle de çocuğunuzun.
Sonunda, çok değer verdiği birinin dün gece kendisine zarar vermeye çalıştığını ve onları kaybetmekten çok korktuğunu ağzından çıkarmayı başardı. İlk içgüdüm ona “tamam” demekti, sonra anladım, hayır, değil! O yüzden “iyi olacaksın” dedim. Bu konuda konuşmak isteyip istemediğini sordum, söyleyecek bir şey kalmadığını söyledi. Ben de onun izinden gittim ve kim olduğunu ya da ne olduğunu araştırmadım. Ona sadece şimdi iyi olup olmadığını sordum (sonra cinsiyet varsayımları yaptığı için özür diledim) ve yardım alıp alamayacağını sordum. Ona söylemesini söyledi ama sonra sadece omuz silkti.
Şimdi burada önemli kısım var. Bunu onun için düzeltmeyi o kadar çok istiyordu ki. Sevilen biri incindiğinde hepimizin yaptığı gibi, bu yükü kendi üzerine aldığını görebiliyordum. Ona yapabileceği her şeyi zaten yaptığını söyledim… sadece onun için orada ol, ona ne kadar önemli olduğunu söyle, yardım alması için onu cesaretlendir ve konuştuğunda DİNLE, düzeltmeye çalışma. Yani, eğer apandisit olsaydı, ameliyat etmeye çalışmazdı (bu ona ulaşmış gibiydi). Ona, eğer gerçekten tehlikede olduğunu hissederse, ondan yardım alabilecek güvendiği birine söylemesi gerektiğini, aksi halde elinden geleni yaptığını söyledim. İyi bir arkadaş olduğunu.
15 dakika kadar ağladıktan sonra, ben onu tutarken ve küçük bir çocukken olduğu gibi sırtını ve saçını okşadıktan sonra kendini toparlamayı başardı. Kalbim onun için kırıldı. Sanırım bugün bazı kaynaklar bulacağız, böylece kendini tekrar güçsüz hissetmeyecek.