temmuzprensesi
Gncdmrl
Gncdmrl arkadaşlar ufaklıklar sanırım 1 yaş civarındalar. Öncelikle 1 yaş cüvarı yani 13 14 belki 15 aylık olana kadar büyüme delirtileri mevcut bu bıcırların. Sizi 2 kat zorlayabilirler. Ama artık her şeyi anladıkları dönem. Kararlı ve sakin olmaya çalışın. Öncelikle uyumayı onlara öğretmeye karar verdiğinizde kendinizin zihnen ve bedenen hazır olduğunuzdan iyice emin olun. Karar verdikten sonra mutlaka o ilk gündüz ne şekilde olursa olsun iyice uyumasına olanak sağlayın. Sallayın, emzirin, şarkı türkü söyleyin. Artık nasıl rahatlıyorsa. Öncelikle gündüz uykusuna yattı diyelim. 15 dakika sonra uyku döngüsünde uyanacak büyük ihtimal - bu hepimizin yaşadığı derin uykuya geçme döngüsüymüş. Hemen yatağının civarında olun o dakikalarda. Daha mızıldanırken hemen pış pış meme artık neyle rahatlıyorsa ona sevdiğinizi de sürekli fısıldayarak uyutun tekrar. Gene 15 dakka sonra uyanırsa gene uyutun aynı şekilde. Bol bol sarılın kucağınıza alın, huysuzluk yaparsa şakayla kafasını dağıtmaya çalışın neşelendirin. Bu konuda ısrarcı ve kararlı olmanız birkaç gün içinde ufaklığın bu döngüye uyım sağlamasına sebep olacak. 15 dakikalar 30 dakikaya uzayacak, zamanla zamanla 1 saati bulacak. Bu aylarda 2 uyku olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. 45 dakika aralıksız uykuyu başarmaya çalışın en az uyku dilimlerinden birinde. Gelelim gündüz uykusunun iyi alındığı, boş sarılmalı ve eğlenmeli bir günün gecesine. Uyku zamanını 20.00 - 20.30 dan daha geçe bırakmayın. O zaten zamanla kendini ayarlayacak. İlk zamanlar onun ayarlamasına bırakmayın. En geç 7.30 gibi odasına geçin. Hayatı durdurun. Öğününü 6.30 da yemesini sağlayın. Tv, gürültü konuşma misafir lütfen bu dönemde olmasın. Zaten en fazla 2 ayı bulacak bir süreç o nedenle herkes anlayışlı olsun çevrenizdeki. Odasına ya da yatağının bulunduğu odaya geçtiğinizde masaj, gürültüsüz ama ponu eğlendiren hafif oyunlar, hareketli kitaplar resimler vs gibi aktiviteleri yapın birlikte. Ve en önemlisi hem gündüz hem gece annecim artık kendin uyumayı öğreneceksin ve her şey daha güzel olacak. Birlikte daha fazla ve daha güzel vakit geçireceğiz vs vs vs gibi sakinleştirici ve onu anladığınızı belirten cümleleri sürekli tekrarlayın. Emin olun anlayacak ve size güvenecek. Gözleri bayılmaya başlayınca alın kucağınıza bol bol öpüp koklayın ve hadi annecim uyku vakti yatağımıza yatalım deyip yatağına koyun. Kalkacak, bağıracak, isyan edecek. Hep şunları tekrarlayın: ben senin yanındayım, sen uyuyana kadar yanında duracağım, elimi tutabilirsin, kitap okuyabilirim istersen, güzel bir hikaye anlatabilirim, sen her ihtiyaç duyduğunda yanında olacağım. Moraracak derecede ağlayan bebişler olabilir hemen alın kucağınıza bağrınıza basın. Onu anladığınızı söyleyin. Ama hep gülümsemeye ve onu rahatlatmaya çalışın. Sakinleşince gene koyun yatağına. Merak etmeyin ve sabırlı olun ilk gün zorlanacaksınız. Sık sık uyanacak. Hemen vakit geçirmeden yanına gidin ve ona güven verin. Mesajınız her ihtiyaç duyduğunda yanında olacağınızı bilmesi olmalıdır. Hiç fire vermeden her gece aynı şekilde davranın. Ufaklık kısa sürede adapte olup uyum sağlayacak. Amaç asla yalnız bırakmamak. Zamanla uykusu uzayacak ve aralıksız 3 - 4 saat uyuyacaksınız siz de o da. Gündüz uykularına gelince. Onları mutlaka nasıl rahat ediyorsa o şekilde uyumasına izin vererek çözün. Ama gece uykusu düzelirse gündüz de düzelecek. Zamanla da kendi uyku ihtiyacını ve saatlerini kendi belirleyecek. Özel durumlarınız varsa yazın lütfen. Onlara uygun nasıl yol izlersiniz bir düşünelim. Bem uyku eğitimcisi değilim sadece okuduğum bir kitap üzerine bebğimi ve tepkilerini tartarak ve tanıyarak yöntemler geliştirdim. 21 aylığız. Şu anda sadece su içmek için uyanıyor veya rüya kabus gördüğünde. Hemen seslenşyor bana ben de yanına gidiyorum.