Kızlar merhabaaa 🙋🏻♀️
ben bu konuda burda bi kac post acmısımdır miniğim 4 aylık oldu başını tutamıyor kucağımda. Nörolojik bir sıkıntısı yok şükür beyin fonksiyonlarına bakıldı. D vitamini eksikliği dendi onuda artırdık. Neyse kendi doktorumuz da takibe devam ediyor tabi… Burda okuyorum bu motor gelişimde b12 cok önemliymiş bi bakılsa mı hocam diyoruz kadın onunla alakası yok diyip duruyor bize anlamadım gitti. 4 aylık olduk yeni kızım 90 ccle besleniyordu 100 kere sorduk mamayı artırmayın diyip durdu, ağladıkca ben verdim ama düzensiz oldu tabi. Nitekim bugün başka bir cocuk doktoruna götürdük kızımı (Düzcede alanında cok iyi, tanınan bir cocuk hekimi Mehmet Türay, gidenler varsa bilirler bu tonton dedeyi🤗). Güzel muayenesini yaptı. Kızım zaten yüzüstü koydugumuzda kafasını rahatlıkla kaldırıp tutabiliyor bu bizim için önemli dedi, bebeğiniz de bir sorun yok, 1. Aç bırakmışsınız 2. Biraz gevşeklik var, bol yüzüstü yatırıcaksın ve jimnastik yapıcaz, dedi. 1-1,5 ay sonra cok farklı olacak dedi.
Şimdi size sorum aranızda böyle bir durum yaşayan var mı ? Bebekleriniz nasıl toparladı ? Ya da kafasını geç tutan bebek anneleri siz nasıl bir yol izlediniz ?