Selinhatun795 hello it’s me diyebileceğim mevzu.
annem de var, dolayısıyla genetik faktörlü oluşundan mütevellit bende de var.
çoğu cildiyeci doktor “vücut yapar,bahardır gaktır guktur,geçer arada önemli değil vb” der.
nemlendirici yazıp göndermeleri meşhurdur.
ben kendisiyle 12 yaşımda tanıştım.
20 yaşımda bir aydınlanma yaşadım ve o zamandan beri de deneme yanılma olur,öyle mi edeyim böyle mi yapayım diyerek bana göre çözümünü bulduğum deri hastalığıdır.
1) cildine agrasif davranma.kurcalama sıkma uğraşma.
2)her banyo sonrası (tercihen haftada 2 kere) , doğal kabak lifi ile vücudu hafifçe kesele. Zira bu meretin 1. Sorunu kıl köklerindeki ölü derilerin gidememesi.
3)glutenden uzak durdum, makarna pirinç paketli gıdalar, beyaz şeker/un/tuz (zaten troid var). Sonuç: bende işe yaradı. Yıllardır beyaz şeker filan tüketmem. Pirinci yılda 2 bilemedin 3 kere yerim.
4)Yarınlar yokmuşcasına cildi nemlendirmek (hindistancevizi yağı çok işime yarıyor yıllardır.Bildiğim arko nem gibi kremlerdense, daha uzun süreli yumuşak tutuyor cildi)
5) stress free. Ne kadar mümkün olursa o kadar kendini stressden uzak tutucaksın.
6)kabullenmek gerek. Bu hastalığın kesin bir tedavisi yok.6 ay sonra yüzünden gidip bacaklara gçeebilir de... evet kalp nakli var,karadeliğin fotoğrafını çektiler ama tavuk gtnü düzeltemiyorlar ☺️ Kendi vücudunu takip et, cildin sana ne söylüyor? Onu dinle.
7)salisik asit içerek krem ve losyonlar bazı kişilerde bir nebze olsun işe yarayabiliyor. Doktora danışmalısın.
8) bazı kremler kişiye bağlı olarak alerjen etki yapabiliyor.
9)Deniz ve güneş,ben dahil tanıdığım tanımadığım ne kadar kişi varsa onlara iyi gelmişti. 70 faktörlük beyaz bi insan olsam da, karpuz kapuğu düşmeden denize atlarım.Deniz kıyısı bir ilde yaşıyorum.Kışın denizden şişeyle su alıp,banyoda haftada bir vücuduma düz dökerim (bende işe yarıyor)
10) bazen kaşıntı da yapar bende, kaşımam. Hemen bi duş ılık suyla, finalinde nemlendir nemlendir neeeemleeendirrr 😂 (yağlı pehlivan gibi)
11)atopik dermatitli ve kuru bir cildim olduğumdan, zaten baştan yatkınım.
12)bacaklara lazer yaptırdım, bacaklara lazer yapılınca kıllar gittiğinden bu görüntü bi daha bacaklarım da hiç oluşmadı.
13)Bazı araştırmalarımda A vitamini eksikliğinin de etkisi olabildiğini okudum ama net bir şey diyemem.Bende vitamin eksikliği hiç olmadığı halde bu cilt sorunu arada çıkıyor.
14)Ben kendim bir de bildiğimiz hamam kesesi ile yumuşak biçimde her duşta kese uygularım.Lif sürer gibi üstten sürsem kafi,tellak yapar gibi değil.(bebe geldikten sonra biraz zor vakit bulsam da kafi)
15) kendini sev.bir adet baş ucu kitabı gibi nemlendiricin olsun. Su içtikçe sürerim ben mesela 😂