Melosss123 merhaba, sarılık postlarına elimden geldiğince yazıyorum. Tecrübelerimi paylaşıyorum belki faydası dokunur diye. Sarılık genel olarak 4-5. Günde başlayan bir süreç. Eğer sınır değerinde değilse bebeğiniz doktor evde sık sık emzirmenizi sütünüz yoksa mama desteği vermenizi tavsiye edecektir. Bu süreçte eğer emziriyorsanız 1-1,5 saati aşmayan periyotlarda emzirin. Uyanmazsa elini yüzünü silin, topuklarına vs vurun altını açın ortamı serinletin. Eğer sınır değeri aşıp fototerapi alacaksa da anne yanı olanlar var onu tavsiye ederim. Ben anne yanı olandan almıştım. Küveze koyup ayrı kalmıyorsunuz. Hastane odasıdna bebeğiniz ve siz kalıyorsunuz. Fototerapiyi sizin yanınızda gözetiminde alıyor. Hem de bebeğiNizden ayrılma stresi yaşamıyorsunuz, sütünüzün artırımına da faydası oluyor. Buradan okurdum da sarılık nasıl geçecek ne olacak diye çok uzak gelirdi. Kontrol altında tutulduğu sürece inşallah geçecek tehlikeli olmayan bir süreç. Bebeklerde 8-10 günden sonra kalp-beyin bariyeri oluşuyor savunmaları ve dirençleri daha da yükseliyor. Beslenmesine dikkat ederek inşallah bir an önce atlatırsınız durumh