merveee69 Merhaba 5.5 aylık bebeğim var doktorumuz ek gıdaya başlattı ilk gün patates verdim ve ağzına alıp geri tükürüyor yemesi için neler yapabilirim. Patatesi çatalla ezip anne sütüyle açtım çok pürüzsüz olmadı hafif pütürlü o yüzden sevmemiş olabilir mi?
Sonsuzmutluluk merveee69 ilk zamanlar genelde bütün bebekler böyle zaten ilk ay tadım olarak geçiyor tadını alması yeterli
Deletedmom_56 merveee69 Başlarda red oluyo. Bize doktorumuz asla ısrar etmeyin demişti. İlerisi için daha büyük sorun yaşayacagımız demilti. Ek gıda inişli çıkışlı bi süreç. 9 bucuk aylık benm kızım hala reddettiği oluyo. Bazen de severek yiyor aynı şeyi… 🙂
Gulenes merveee69 bende 5 buçuk aylıkken başladım niye önce patates başka birsey ver bende önce seyreltiorum anne sütüyle yada formül mama ile ben yoğurtla başladım ilk avakado denedin şimdi kabak demiycem patates kabız yapar diye en sona burakcan onu bence biraz daha seyrelt belki daha katıdır ondan ittiriyordur yada karnı toktur ben yarı aç yarı yokken veriyorum. Hem yemesi gerekn miktar zaten 1 tatlı kaşığı ile 1 yemek kaşığı arası fazlasını yiyemez suanlik.
iremm_029 merveee69 benimde kızım 5 buçuk aylık bende başladım tadımlara , kabak ve havuç verdim 2. Gün ilk güne göre daha pütürlü verdim ve yüzünü eksitti istemedi anladimki pütürlu istemiyor 3. Gün daha sulu verdim .. ama alisicaklar henüz daha çok erken
merveee69 Deletedmom_56 yaaa gerçekten mi? Bize de doktorumuz çok ısrar etme dedi bakalım inşallah severek yerler
merveee69 Gulenes doktorumuz önce sebzeyle başlamamızı söyledi yoğurt veya meyveyle başlarsak sebze reddi yapacağını söyledi bol su veriyoruz kabızlığı önlüyormuş.
Muhasebeciana merveee69 ilk zamanlar oyle oluyor illaki farkli geldigi icin biz 3 gun kuraliyla ilk yogurtla baslamistik yogurdu sevmisti sonra patates le devam ettim ayni seyleri yasamistim suan tam 9 aylik kizim cogu zaman hala aynisini yapiyor ya agzini kitliyor acmiyor yada tukuruyor zaman zaman bazi seyleri ama bazende cok guzel yiyor masallah mesela dun aksam agzini kitledi nasil sinirlendim anlatamam her zaman yedigi seyi dun aksam yemek istemedi bende zorlamadim artik oylece cope gitti yemegi mesela
merveee69 Muhasebeciana benim oğlum da öyle yapıyor iki kaşıktan sonrasında ağzını kitliyor açmıyor yese bile diliyle geri ittiriyor zaten yiyeceği 1 tatlı kaşığı ona da binbir zahmet çekiyoruz 😞
Gulenes merveee69 avakado da çok tatlı bir meyve değil yani 😂 zaten yemesi gereken miktar en fazla 1 yemek kaşığı. Siz ne kadar yediriyorsunuz ağzından ittirmesi normal zamanla ogremcek. Ititrdigini ağzına geri verin.
Muhasebeciana merveee69 ilk daha patatese basladiniz degilmi ? Eger oyleyse 4.cu gun havucla patatesi birlestirin bize ozamanlar doktorumuz alerji yapmayan seyleri yeni birseyle tanistirirken o sebze meyveyle karisik verebilirsiniz demisti birde cok cok az miktar zeytinyag koyup deneyin hem patates normalde kabiz yapar ya zeytinyagla olunca hem onu da onler hemde belki o sekilde sevebilir
merveee69 Gulenes 1 tatlı kaşığı veriyorum. Tükürdüğünü zaten geri ağzına veriyorum umarım zamanla alışır
merveee69 Muhasebeciana evet patatesle başladık bugün ikinci günümüz aynı şekilde tükürürse başka sebzeye geçicem çok zorlamak istemiyorum
Kk41 merveee69 zamanla alışıyorlar çatalla eziyordum istemiyordu bende püreye mi geçsem dedim ama geçmedim 7 bucuk aylık pütürlü yiyebiliyor
Muhasebeciana merveee69 dedigim gibi mesela havuc + patates karisimi yapabilirsiniz cok az zeytinyag damlatipta icine bize doktorumuz oyle yapmamizi soylemisti ama 3 gun kuralini yapin muhakkak he tamam patates alerjik yapmaz pek ama bellide olmaz