Twinsmomee Ek gıdaya tadımlarla başlandığı için ana öğün anne sütü/mama olmalı, yoğurtla başlanabilir bir kaşık kadar 3 gün kuralıyla vermeniz gerekiyor, sebze ve meyve olarak ilerleyebilirsiniz. Tabi doktorunuza danışıp öyle başlayın 😊
Oznuryunus Twinsmomee ben de yarın baslayacam doktorumuz dedi 5 ay 15 günlük ben 5 aylıkken peynir yoğurt çorbası yoğurt et suyu falan çay kasigiyla tadım yaptırdım bir sorun yaşamadım bunları tekrar ek gıdaya başladığımda 3 gün kuraliyla mi veriyim
Oglunaasikannee Oznuryunus yaptığınız yanlış bir şey bence ilk 2 ay neredeyse tadım ayı olarak geçiyor siz direk çorbalara başlamışsınız tadım olarak veya doyurmak için bile olsa çok yanlış doktor ile görüşmelisin bence bu böyle ilerlemiyorum canım
Twinsmomee Evet canım alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini 3 gün gözlemlenen lazım mesela 3 gün yoğurt verdin sıkıntı yok diyelim sırayla sebzeleri haşlayıp vereceksin havuç kabak patates bal kabağı brokoli vs içine biraz zeytinyağı damlatabilirsin kabızlık olabiliyor ek gıdaya geçince sonra meyveleri denersin, sonra meyveli yoğurtlar çorbalara geçersin tavuk suyu çorbaşı sebze çorbası yoğurt çorbası vs muhallebi verebilirsin yulafı robottan geçirip
Oznuryunus Oglunaasikannee biliyorum canım doktorda tadimlara başla demişti zaten ama yanlış yaptım belki ama en azından etki etmediğini gördüm zaten şimdi baştan basliyacam teşekkür ederim ☺️
Twinsmomee Oznuryunus tadımlarda en sonlarda verdim ama gazını iyi almak lazım suyla haşlayıp suyunu değiştirdim bir kere daha buharda haşladım, buharda haşlama için aparatlar var tencereye konulan 25 30 TL falan onlardan almıştım