Ebru2204 Merhaba anneler, 3 aylık oğlum var kafasının belli bir yerinde sert kabuklanmalar oluştu. Konak deniyormuş sanırım buna. Sizlerde yaşadıysanız bu durumu nasıl tedavi ettiniz ne kullandınız veya doktorunuzun tavsiyesi ne oldu?
Cananakyildiz Ebru2204 merhaba doktorumuz ayçiçek yağı sürüp konak tarağıyla tarayın demişti aynı aylarda benim oğlumda da oldu. Hani e bebekte satılan bebek tarak setleri var ya onlardan almıştık içinde vardı konak tarağı. Böyle nasıl desem bi dişi normal bir dişi nokta şeklinde😌deneyin isterseniz hemen geçiyor. Ayçiçek yağının da böyle bir faydasını ilk kez duymuştuk😊sevgiler🌼
Senacity Ebru2204 biz çok çektik konaktan. Zeytinyağ çok iyi geliyolar dedi sürdük facia oldu. Heryerine yayıldı kaşında vücudunda heryeri konak olmuştu. Mustela konak kremi chicco konak tarağı ve köpük şampuanıyla aştık. Bizim konakların maşallahı vardı zeytinyağından sonra o yüzden biraz uzun sürdü. Önce kremi sürüyodum kafasına. Elimle masaj yapıp yediriyodum yarım saat sonra saçını çok hafif tarıyodum konaklar tarağa doluyodu peçeteyle tarağı temizleyip artık yorulup sıkılana kdr yapıyodum sonra banyo yapıyoduk banyodan sonrada aynı şekilde tarıyoduk 2-3 kez yaptık tamamen temizlendi bi dahada olmadı.
bir_pasa_annesi Ebru2204 zeytinyağıula kafasını yagladım olan yeri yarım saat sonra taradım ilk seferde bitti
sahranur Biz zeytinyağını sürüp yarım saat beklettikten sonra konak tarağıyla taradık yıkadık tek seferde kurtulduk 😍
Cevizlikekim Ebru2204 zeytinyağı🌼 yarım saat bekletin. Daha sonra banyo. Bittikten sonra da tarakla tarayın bitti gitti. Bir kere yaptık daha ihtiyac olmamıstı. 😊
Mhtttp Ebru2204 3.5 aylik bebegim var 1 aydır konak vardı. Mustelanin konak şampuanini aldım baya geçti
ikizzannesi Bebeğimin kafasının tepesi ful konakti. Gerçekten sınır bozucu bir durun. Banyo yaptırmadan bir gün önce bebek vazeliji sürdüm. Ertesk gün sakin dururken ve kafası kuru iken konak taragi ile yavaş yavaş sakince taradım. Sonra dökülen parçaları temizledim fırça tarağı ile. Ardından güzelce bir banyo. Bir iki kere yapınca geçiyor zaten. Zeytinyağı bana da denildi. Konakların rengi değişti koti bir görüntü oldu. Konak taragi harika bir çözüm.
iki_prenses_annesi201 Ebru2204 cnm doktrmz banyodan önce biraz zeytin yağı sür bekle yıkamdn önce tersine doğru tara daha snra depamed şampuanı vr bebeklere ondn kullnma mı istemşti çok şükür kullndm geçti
Merve0751 Ebru2204 benim oğlumda çok az vardı tepesinde bikaç kez banyodan önce zeytinyağı yada bebe yağı sürüp 1 saat kadar bekledim ve tarakla geriye taradım ben normal ince tatak kullandım sonrada banyosunu yaptırdım geçti daha sonra tekrarlayacağını hissettiğim zamanlarda yine böyle yaptım bana da annem söyledi eskiler bu şekilde yapıyomuş
gulden14 Ebru2204 ben çok uğraştım zeytinyağı karbonat ama geçmedi o an geçti tekrarladı kesinlikle mustela yada babe konak şampuanı kullanın
Elmas_sultan Ebru2204 ben hiç birşey yapmadım kendiliginden geçiyor. Sadece duştan sonra taradım standart o kadar. 🤷🏼♀️😇 ailem zeytin yagına taragı batırıp taramamı söyledi. Doktoru şampuan önerdi.
Zaaa Ebru2204 araştırma sonucu zeytinyağı ile karbonat karıştırıp sürdüm ama sırf zeytinyağı bile etkili oluyormuş. Sürdükten sonra tarayın hepsi kabarıp geliyor tarağa. Biz öyle bekletmedik bile hemen taradık mükemmel sonuç aldık.
Betim Ebru2204 mustela Konak şampuanı kullandık ama çok berbat kokuyor .. bir daha sürmedim. Zeytinyağı sütün yarım saat bekleyin ince tarakla çok bastırmadan tarayın çıkıyor maksimum 2 yıkamada gider. Ayrıca banyo yaparken de şampuan dökün ilk, su dökerseniz önce yağlı yağlı kalıyor kafası .