NurAyk Oğlum 9 buçuk aylık Bebek tarhanası yapmak istiyorum fakat çeşit çok domates yerine taze kırmızı biber ile yapılan tarifler var birde yoğurtlu sütlü tarhana tarifleri var ☺ haxır almak istemiyor yapan annelerden yardım istiyorum şimdiden teşekkürler 🌹🌺🌻
Mom107 NurAyk ayrı yapmadık kendimize yaptığımız tarhanayı kullanıyoruz sadece tuzsuz olmasına dikkat ediyorum çünkü ilerleywn zamanlarda zaten evde ne pişiyor ise onu yiyecek farklı bir damak tadı oluşturmakta istemiyorum
Serene NurAyk özel tarhana yapmıyorum valla annemin yaptığı domates,nohut,yoğurt,un,kapya biber vs var içerisinde.yeğenlerime ablamlar da hep ondan yedirdiler hiçbir şey olmadı,ben de onu yediriyorum.
Thesra NurAyk E bebeğin tarhanasını aldım bir tatlı kaşığı zeytinyağını hafif ısıtıyorum içerisine 1 su bardağı su katıyorum isterseniz kemik suyu veya tavuk suyuda kullanabilirsiniz bunu daha sonra da bir küp peynir altı suyu ekliyorum 1-1.5 yemek kaşığı tarhanayı ekleyip hızlıca karıştırıyorum kaynayınca altını kısıp 3 dk daha pişirip yediriyorum dilerseniz içine minik bir diş sarımsak rendeleyebilirsiniz💐
NurAyk Mom107 bizim tarhana domatesli listemizde 1 yaştan sonra yazıyor domotes ondan kararsız kaldım vermeye
Cancancan Thesra merhaba bende aldım onu ama içinde pütürler kalıyor tam erimiyor sanki sizinde öyle mi normali mi öyle oluyor acaba
Thesra Cancancan Benimkinde eriyor hiç pütür kalma olayı olmadı🤷🏽♀️ Çırpıcıyla karıştırma yaptınızmı acaba?
Thesra Cancancan Birde çırpıcıyla karıştırın hızlıca eridiğini görüceksiniz kaynayana kadar karıştırarak devam etmelisiniz☺️💐