_Hilal_ Oğlum 2 aylık, anne sütü ve mama alıyor. Uzun süre kakasını yapmıyor. 4. veya 5. gün duphalak vererek yapmasını sağlıyorum. Kabız değil. Aynı durumu yaşayan var mı? Duphalac şurubu doktor verdi ama her gün vermek istemiyorum.
Zeyneptoprak _Hilal_ sadece anne sütü alıyosa 10 güne kadar normal eğer bebeğin rahatsız olmuyosa sorun yapma bence
Sebnem55 _Hilal_ şurup yerine masajı deneyebilirsin bizde masajda fayda etmiyo gerçi popusuna zeytinyağ döküyürum anca o şekilde yapabiliyo bizimkide kabız değil ama sürekli ıkınıyo dayanmıyorumo haline🤷🏻♀️
_Hilal_ Zeyneptoprak Çoğunlukla mama alıyor. Bu yüzden endişe ediyorum yoksa 10 güne kadar normal deniyor biliyorum.
Askall Bende mama veriyordum mama yı kestim ve rahat yapmasını saglıyor mamadan kaynak lı ve bebek yagı var ise karnına masaj yaparak sürün ayaklarını yavas ca karnına yitip cekin bide hakiki zeytin yagı ilede masaj yapa bilirsiniz bendenedim gercekten cok ise yarıyor tavsiye ederim ikiside yoksa normal bir krem de ola bilir
_Hilal_ Askall Mamayı kesemem ama tekrar değiştirebilirim. Masaj yapıyorum ama zeytinyağıyla yapmamıştım teşekkür ederim denerim.
_Hilal_ Sebnem55 Doktora gittiğimde kakası cıvık kabız değil ama ıkınarak yapıyor demiştim. Ve zorlanarak biraz ağlayarak yapıyordu. Poposunda çatlak varmış meğer kremle iyileşti şimdi yaparken öyle zorlanmıyor.
_Hilal_ Sebnem55 Ve diğer bir doktor da her ne kadar cıvık olsa da ilk çıkan dışkı sert olur o da çatlağa sebep olur dedi. Bir nevi kabızlık yani. Bu yüzden duphalak verdi.