hulyaaa-123 ben 33 yaşındayım. Kapanalı 1 yıl oldu. 8,5 aylık bebeğim var.
Öncesinde benm de sizin gibi soru işaretlerim çoktu. Şimdi anlıyorum aslında hepsi vesveseymiş başka bir şey değil. Kapanmadan önce namaz da kılsam, kuranı kerim de okusam hep bi yarım hissediyordum. Ne kadar ibadet edersem edeyim bi içe sinmemezlik vardı. İnanın kapandıktan sonra yaptığınız ibadetten daha ayrı tat alacaksınız. Bazen düşünürdüm açıkken giydiğim kıyafetlere özlem duyar mıyım diye hiç olmuyor. Yalnız şunu tavsiye edebilirim: ibadetlerinizde tesettürünüzde devamlılığı sağlamak, o konudaki duruşunuzu sağlamlaştırmak istiyorsanız bol bol okuyun. Hadis okuyun. Tefsir okuyun. Kuran okuyun. Okudukça öğreniyor, öğrendikçe sağlamlaştırıyorsunuz bazı şeyleri. Allah niyetinizi daim etsin, hayırla sonuçlandırsın.
çocuk konusunda bazı arkadaşlara sorunuz garip gelse de ben anladım sizi. Aşırı rahat olacaksınız diyemem. Çocuk kucağınızdayken yeri gelecek örtünüzü çekiştirecek ki bu çekiştirdiği saçınız da olabilirdi, yeri gelecek kıyafetinizi çekiştirecek rahatsız olacaksınız. Ama inanın bunlar göze batan, sizi pişman edecek şeyler olmayacak Allah ın izniyle. Üstünüze düşeni yapabilmiş, nefsinize bu konuda hükmedebilmiş olmanın verdiği rahatlık hepsini çekilir kılacak, tolere edecek.
Allah yardımcınız olsun 🧡