Ecelna Asla 7.ay çok geç. Biliyorsunuzdur ki ek gıdaya erken başlamak sıkıntı olabileceği gibi geç başlamak da sıkıntıdır. Ben bebeğime geçen ay başladım.Önce sebze taşımları ile başladık.patatesi buharda haşladım ezdim,1.gün bir tatlı kaşığı,2.gün 1gemek kaşığı şeklinde tattırdım önce alıştıra alıştıra.alerjik reaksiyon göstermediği sürece bebeğinize patatese ek olarak 3 gün kuralından sonra vereceğiniz diğer sebze ile karıştırarak da verebiliyorsunuz.Sonra havucu tattırdım.patatesle de karıştırıp verdim.eğer alerjik reaksiyon gösterseydi bunun havuç olacağını anlayabilecektim. Yoğurt verdim,kabak,bezelye,yeşil fasulye,ıspanak,kapya biber,yumurta sarısı,tuzsuz peynir,muz,elma suyu şeklinde devam ettik. Benim annem birkaç dal ıspanak,birkaç küp patates,birkaç küp kabak,havuç,bezelye ve bunların üzerini geçecek kadar içme suyu koyup haşlıyor.sonra blendıra vuruyor pişince.Ardından da süzgeçten geçiriyor.İki porsiyonluk püre gibi harika bir çorba çıkıyor.O an bebeğe yedireceğimiz kadarını ayırıp bir çay kaşığı kadar ev yapımı tereyağ ekleyip bebeğime afiyetle veriyor.İnanılmaz seviyor bunu.Tavsiye ederim.