DysAk Merhaba arkadaşlar dün kayınvalidem yoldan geçen sütçüden süt alıp bize yoğurt yapmış oğlum da 6. Ayında sebze tattırımı yapıyoruz acaba bize yapılan yoğurttan yiyebilir mi yoksa bebekler için yoğurt özel mi yapılıyor farklı bir şey mi katılıyor ? Bu arada alerjik bir bebek atopik dermatit var ama neye olduğu belli değil.
Gulnuraraserol DysAk ben oğluma mayaladım bize mayaladığım sütten küçük bi kavanoza alıp orada mayaladım ama özel bi şey yok ben sadece onu yoğurdu ayrı olsun ne kadar yiyor bilmek istediğim için
Egemss DysAk 3 gün kuralına uyarak takip ederek verebilirsiniz, bende hergün oğluma yoğurt mayalıyorum, ayrı bir tarifi yok aynı kendimize mayaladığımız gibi,
Rivers DysAk bana doktorum pastorize veya günlük sütten yoğurt yapmamı önermişti. Nedendir bilmem dışarı da satılan açık sütlerden yapma dedi 😕😕
DysAk Mom084 Rabiyamine Rivers Yasemink Egemss probiyotik gb bir şey de konuluyormuş bazı zamanlar galiba var Mıdır böyle bi şey ?
Yasemink Ben süt alıyorum onu küçük kavanozlarda yoğurt yapıyorum öyle daha taze oluyo istersen öyle dene
Rabiyamine DysAk güvenilir olmayan sütten yoğurt yapmamanı öneririm çünkü brucella riski var Allah korusun ölümcül olabilir bebekler için pastorize dedi bizim doktorumuz bende cam şişe günlük süt alıyorum tavsiye ederim
cerenduran DysAk ben en başta günlük cam şişede sek sütle mayalamıştım. ama doktorlar güvenilşr bir sütçüden alınan açık süt ile de mayalanabilir diyor. probiyotik de var mayalarken içine katabiliyorsunuz. activia gibi probiyotik bir yoğurdu maya olarak kullanabilirsiniz migrosta büyüyo marka probiyotik maya var ya da eczaneden doktora danışarak reflor gibi birşey alıp doktorun önerdiği miktarda koyabilirsiniz. ben koymadım çünkü zaten yoğurt probiyotik bir besin.
Egemss DysAk bebekler için yoğurt mayası varmış da ben kullanmadım, günlük süt alıyorum hergün 1 çay bardağı mayalıyorum kefir mayası ile karıştırdım ben, yani kefirli yoğurt yapıyorum 😉
Rabiyamine DysAk eczaneden alınıyor ben onu da sordum tavsiye etmem dedi doktorum önermedi bende kullanmıyorum almadım hiç
Yasemink DysAk eczanede probiyotik maya satiliyo ama ben denemedim sadece kefir verdim bı defa kızım daha küçük ağır geldi dahada vermedim
cerenduran Egemss kefiri nereden temin ediyorsunuz ? mayasını sıfırdan evde yapmak mümkün mü diye araştırıyorum ama da vinci şifresi gibi bulmak mümkün değil. hoş yoğurdu yedirdim de bi kefirlisi kaldı da olsun 😄
incim55 DysAk benimkide alerjik biraz inek sütünü 1 yıl vermeyin diyorlar doktorlar ondan yapılan sütü nasıl yiyecekler anlamıyorum bende zararlı olur mu alerji riskini arttırır mı 1 yıldan önce acaba benim okuduğun kitapta da ya anne sütü ya da formül mamadan mayalayın yazıyordu ilk bir yıl inek sütü yok diyordu
Abarca cerenduran Facebookta kefir paylaşım grubu vardı. Ordan bir kere almıştım. Sonra dikkat edilmesi gerektiğini mayanın çok iyi saklanması gerektiğini okuyunca kullanmaktan korktum. Danem in Sevdane tek kullanımlık toz mayasını kullanıyorum. Yoğurt mayalar gibi yapıp tüketiliyor. Aynı markanın çok kullanımlık büyüyen mayası da var.
Abarca DysAk doktor probiyotik mayalı yoğurt önerdi. Ben de danem'in büyüyo yoğurt mayası ile mayalayıp yediriyordum. Artık tüm aile ondan yiyoruz. O markanın kefir mayasını da kullanıyoruz.
Zeyyy DysAk tabiki verebilirsin ama güvenilir birinden süt alman daha iyi olur ben küçük bi kova mayaliyorum hepimiz onu yiyoruz bitince yeniden mayaliyorum. Sütü biraz daha fazla kaynat ki mikrop kırılsın taşmak üzere gelince içine metal kepçe koy altını kis 10dk falan da öyle kaynaşın