FeryalsMom Merhaba 😌 kızım tam 6 ay 2 günlük ve bugün ek gıda sürecine başlıyoruz 🐣 yoğurtla başlamayı düşünüyorum. Ek gıdaya başlamış olan anneler nasıl başladınız? -ne aralıkta ek gıda verdiniz? -şöyle yaptım çok rahat ettim ? -keşke böyle yapmadaydım? -Aslında şöyle yapsaydım daha iyi olurdu dediğiniz neler var ? fikir ve önerilerinizi, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🤗
Durum2021 FeryalsMom Canım merhaba benim araştırmalarım sonucu ek gıdaya ilk kabakla başlanmalı diyorlar.
Serap02 FeryalsMom hayırlı olsun dicegim zorlu süreçler sizi bekliyor pes etmeyin pozitif yaklaşın güzel geçsin
Sonsuzmutluluk FeryalsMom size tek önerim benim düştüğüm hayata düşmeyin bol su teflif edin doktorlar emiyorsa mama alıyorsa su için zorlamayın diyolar ama bende 2 3 çay kaşığı anca verdim istemiyo diye kabız oldu bebeğim 1.5 aydır kabızlık la uğraşıyorum su verin sık sık.. çok zorlmayın ilk başta istemiyorlar diliyle itiyolar tadını alması yeterli
Meleka FeryalsMom ay bizimki de haftaya 5 aylık olacak mama kullandığı için doktor tadimlara 5.ayda başlayacağız dedi ben de ilk yoğurt vermeyi düşünüyordum ama sebze de verebilirim belli olmaz biraz araştırdım 3 gün kuralı ile çay kaşığı tatlı kaşığı yemek kaşığı olarak vereceğim üç günden sonra yeni bir besin artı ilk ne aldıysa yanında ikinci olarak devam ediliyomus blw yöntemi ile vermeyi planlıyorum kendi yemeğe alışsın diye herşeyi tek tek tattırmak gerekiyormuş tatlarını bilsin diye 🙂
FeryalsMom Serap02 çok teşekkür ederim ☺️ bakalım bizi neler bekliyor bir heyecan bir umut başlıyoruz 🥰
Serap02 FeryalsMom çok güzel zevkli ve yorucu günler bekliyor sizi sadece sabırlı olun pes etmeyin benim kızım tam anlamıyla 1 yaşından sonra alıştı hatta post açtım hiçbir şey yemiyor diye
FeryalsMom Meleka 3 gün kuralını biliyordum ama çaykaşığı tatlı kaşığı meselesini bilmiyordum çok teşekkürler 🤗
DoruKalpp FeryalsMom bizde bir ay sonra başlayacağız ben de şimdiden çok heyecanlıyım.ins kolay gecer alerjiniz vs çıkmaz her şeyi yer güzel bebis ❣🍀
Dilekbudak Doktorumuz önce sebze ama mevsiminde olan bir sebzeyi 3 gün kuralına göre başlayacağınızı anlattı. 15 gün sebze( püre), sonra 15 gün yoğurt daha sonra meyve.
Dilekbudak FeryalsMom hepsini katarak gideceğiz. Sebze + yoğurt. sebzeden 15 gün sonra sebzeyle beraber yoğurtta verilecek.
prensveprensesinannesi FeryalsMom ben buyuk kizimda kendisi 2 yasinda 6 aylik olunca yogurt verdim aksam uymaya yakin tekrar ekmek yogurt yapip verdim oyle oyle az az pilav et gibi seylere basldim yani ilk oncellik yogrtlu ekmek oldu bizim ekmek ici yani♥️hayirli saglikli olsun ins sizinde simdi de 3 aylik oglum vr 6 ayinda bunada yogurt vericm cocuklrim masalh cok guclu ler