AsilDorukAnnesi Kızlar selam Oğlum şuan 5.5 aylık 3.ayında kakada mukus kan şikayetiyle çocuk alerji bölümüne gittik deri ve kan testi yapıldı sorun yok dendi. İçimiz rahat etmedi çocuk gastro uzmanına gittik evet inek sütü alerjisi ama huzursuzluk ve kilo kaybı olmadığı için sadece aylık kontrol edelim diyete gerek yok dedi. Bugün başka bi hastaneye gittim çocuk alerji bölümüne ve kesinlikle diyet dedi . Şaşırdım açıkçası ne yapmam gerektiğini . Yaşayanlar fikir verebilir mi ? Her ay düzenli gittiğim doktoru dinleyip diyetsiz devammı yoksa kesinlikle diyetmi gerektirir haftada bikaç kez görüyoruz kan ve mukus
merve_06052018 AsilDorukAnnesi Gastroenteroloji bölümünde alerjiye bakılıyormu bugün bende inek sütü alerjisinden şüphelenip doktora gittiğimde bu bölüme yönlendirdi..şimdiden geçmiş olsun 🙏🏻
Annesirintugceuzun AsilDorukAnnesi Ben de inek sütü alerjisi diye direk gastroentroloji bölümüne gittim. Her şeyi yasakladı bana. Diyete başladım. Çoklu besin alerjisi çıktı. 2,5 aydır diyet yapıyorum. Bana test yapmadılar. Zaten test yapılsada sonuç %90 oranda negatif çıkacak denildi. Yani anlayacağınız diyete başlayacaksınız ve çocuğunuza ne dokunuyor siz çözeceksiniz. Test falan yalandan yapmışlar. Ben patatesle besleniyorum bildiğin yani.
HungryWolf AsilDorukAnnesi kakada kan varsa kesinlikle diyet tabiki alerji doktorumuz kesinlikle kan onemli demisti. Bizde oyle basladik. Testler temiz cikti ama bagirsak tepkiliydi bebegim yani gazi olurdu cok aglardi huzursuzdu kakasi mukuslu kanliydi. 6 ay diyet yaptim emzirdigim icin sadece sut ve urunleri. Onun disinda yumurta vs herseyi yedim. Siz bence son gittiginiz alerji doktoruna devam edin dogruyu soylemis.
Agg0207 AsilDorukAnnesi kakada kan çıkıyorsa ve alerji uzmanı diyet dediyse kesinlikle diyet yapman lazım çocuk ilerde allah korusun çok sıkıntı çeker ben 25 günlüktü kızım diyete başladım 4. Ayını doldurucak bi kaç gün sonra hala digetteyim canım merak ettiğin herşeyi sorablirsin bana
AsilDorukAnnesi merve_06052018 evet ama bana söylediğiyle şuanki doktor farklı şeyler söyledi bilginiz olsun bilemedim
AsilDorukAnnesi Agg0207 sağolun, benim aklıma yatmayan devlet hastanesindeki çocuk alerji ve çocuk gastro neden diyete gerek yok dedi. İkisininde takipli hastası oğlum her ay boy kilo kontrol edip yolluyolar. Ek olarak bana kalsiyum oğluma maflor yazdı bugün özeldeki doktor
Mel-sin Agg0207 Bu süt ve süt ürünlerinden kast nedir tam olarak? Kimisi sadece süt ve yoğurt yemiyorum yumurta yiyorum diyor. Kimisi tavuk da yasak derken başkası dana eti de yok diyor. Sadece zeytin, salatalık, reçel ve sebze mı tüketeceğiz acaba 😊
Merveenesasaf Agg0207 diyette neler yiyorsun canım benim oğlum da inek sütü alerjisi. Varda bi kaç gündür Nutella felan yedim burger nagıt yedim hazır paket olduğu için dokundu sanırım gazımız azalmıştı bunları yendiğimdennn beri geri coştu gaz yaptı tekrar sanırım içindekileri okudum süt tozu varmış çikolata da ağır geliyor bebeğe sanırım haftaya Çarşamba 3 aylık olucaz inşallah bana bilgi verirmisin neler yemeliyim sence
Agg0207 AsilDorukAnnesi evet kalsiyum tüketmen lazım diyetteysen mutlaka dişlerin kemiklerin gider yoksa . Bebegime ben hiçbirşey kullanmıyorum bişey yazmadı hiç doktorum. Bazı doktorlar gerek yok diyor diyete burda okudum bende hep ama alerjisi allah korusun biz diyet yapmazsak belkide 3 yaşına kadar sürecek belki daha fazla bir çikolata çekse canı yiyemicek çocuk bizim yapmadıgımız diyeti o yapmak zorunda kalıcak ben tam uyguluyorum diyeti o yuzden hiç kaçamak yapmamak gerekiyor bu diyette vücudun bunu unutması için
AsilDorukAnnesi Agg0207 teşekkür ederim yarın başlıyorum bende. Takviyeleride aldık eczaneden bakalım. Geçmiş olsun sizede
Laayla AsilDorukAnnesi süt ve süt ürünlerini yasakladı ve dikkat etmem gereken besinleri söyledim günlük tut dedi dikkat edeceğin yiceklerden her birini yedikten sonra gözleme not al günlük tut dedi bana kalsiyum ilacı verdi çünkü kesinlikle süt ürünleri yok içeriğinde süt olan ekmek vb. bile yok çocuğa da alerji için damla verdi 1 ay sonra kontrolümüz var gözlemliyorum
Laayla AsilDorukAnnesi sorcakmışız yapımında süt kullanıldı mı diye bi de bana zaditen diye bi damla verdi içinde paraben var içirmek istemiyorum size verdi mi?
Deletedmom277 AsilDorukAnnesi kaka da kan mukus var ise alerjisi olması çok çok yüksek ihtimal. Kızım da huzursuz bir bebek değildi ayda 1400 ,1000 gram alırdı ama kakasında kan gördük. Çocuk doktoru kan ilacındandır dedi ama 6.ayına geldiğinde yoğurt yemesiyle her şey anlaşıldı zaten. inek sütü var dediyse diyet yapmazsan nasıl geçecek ki ?
AsilDorukAnnesi Deletedmom277 bende anlamadım bugünkü doktoru dinleme kararı aldım sizlerin yorumları sayesinde başlıyorum yarın diyete
Mugee Deletedmom277 yoğurt yediğinde nasıl tepki verdi bebeğiniz acaba yedirdikten nekadar süre sonra
AsilDorukAnnesi Laayla maflor verdi oğluma. Banada bi kalsiyum verdi hap . Devit 3 ve ferrum kullanıyorum onları birdahaki kontrolde değişicek sanırım
AsilDorukAnnesi Agg0207 bende izmirdeyim özele gidiyorum ama 300 tl muayenesi çok zor geliyo devletteki de doğru yönlendirmiyo mecbur 🤦🏼♀️
Agg0207 Nuryalcndag aleri Uzmanı olarak nurşen ciğerci günaydın a gitmiştk araştırma hastanesine.çocuk doktoru olarak Ahmet yılmaz