Hanımlar daha önce de uykuyla ilgili bir başlık açmıştım.
Bebeğim 1 ay 10gunluk. Gece uykusu çok kısa sürüyor. 15-20 dakika falan. En erken 4 gibi uyuyor uzun süredir. En geç de 8.30da uyuyor. Uyuduğu zaman da 4-5 saat uyuyabiliyor. Gündüz uykularını düzene sokarak gece uykusunu da uyuması için düzen kurmaya çalışıyorum.
Mesela bugünü örnek vereyim. Sabah 5.30da uyudu 10.30da kalktı. Emzirdim, altını vs değiştirdim. Keyfi yerindeydi. 11.30a kadar durdu. Sonra tekrar emzirmeye başladım. 12de uykuya daldı. 14.10 gibi uyandırmaya çalıştım. 14.30da tam olarak uyandı. Yine alt değiştirme vs oldu. Sonra 16.30da tekrar uyudu. Ondan sonrası da zaten bölük pörçük uykular.simdi saat 19.20 yine uyuyor. Akşamları da böyle. 8den sonra uyuduğu zamanlar oluyor. Ama saat 22-23.00dan sonra uyku muyku yok bize.
İkindiden sonraki uykularını da dengeleyemiyorum. Gün içinde bir uyuyusta kaç saat uyumalı bunu merak ediyorum. Mesela bugün 12de uyuyup 14.30da uyandı. Bu kadar uyumalı mi yoksa parça parça birer saat falan mı uyumali?
Günlerdir çok perişan oluyorum. Gece gözümü zor açıyorum. sersem bir hale geliyorum o yüzden. Bu kez de sinirlerim bozulup çocuğa bir sürü şey söyleniyorum.
Bu arada amacım uyku eğitimi vermek değil. Bebeğim yaklaşık 2 haftadır bu şekilde uyuyor. Öncesinde gece uykusu da vardı. Benim derdim gece uykusunu nasıl tekrar kazandırırım? Gün içindeki uykularını düzenlemeye çalışıyorum ama t beceremedim. Bunla ilgili tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim 🌸