Mercansmom Merhaba 23 aylık kızımda yumurta Antep fıstığı ve süt alerjisi var. Yüzündeki döküntüler neredeyse hiç geçmiyor. Bugün öğrendiğim bir bilgiye göre inek sütü alerjisi olanlar dana eti tuketemiyormus dana etinde süt proteini bulunuyormuş bilgisi olan var mı.
Mirelkusveannesi Mercansmom bizimde sür alerjimiz var süt ürünleri, yumurta, dana eti ve kuruyemişler yasak. İleri derecede olmadığı için arada bir tüketiyorum, ayda bir falan. Özellikle dana etinde çok daha fazla reaksiyon gösterdiğini fark ettim hatta.
eslemsiii Mercansmom doğru canım bende dama eti tüketemezdim hatta dana etiyle temas etmiş bıçakla tahtada kesilen kuzu etini bile yesem tepki verirdi kızım
Zeyzey2019_ Mercansmom çapraz alerjendir. Genelde yemeyin diye uyarır doktorlar. Kuzu eti deneyebilirsiniz.
Sinem35 Benim bebegiminde de sut alerjisi var fakat dana eti tuketiyorum ger bebekte dananin etine karsi reaksiyon gostermiyor. Bizim doktorumuz kucuk bas onermisti ama bi deneyin kizariklik yapmazsa buyuk bas da yedirebilirsiniz demisti. Elhamdullilah reaksiyon olusturmadi.
Mercansmom Sinem35 bir süre ara verip yeni nastan başlar gibi denemem gerekecek sanırım herşeyi çünkü şuan alerjisiyoe ilgili hiç birşeyi tuketmiyoruz ne kızım ne ben emzirdigim için. Ancak yinede ağız bölgesinde burnunda kizartilar oluşuyor inşallah dediğiniz gibi bizdede reaksiyon göstermez
Mercansmom tosbikannesiii bizim domtorumuz açıkçası bana diyet vermedi sadece bebeğime yedirmemem gerektiğini söyledi ben çok geç öğrendim benimde diyete girmem gerektiğini size doktorunuz mu söyledi birde koyun sütü keçi peyniri vs tüketiyormusunuz
hanasil Bizim doktorumuz en başından beri dana etinide direk kesti çapraz reaksiyon gösterebilir diye kuzu eti ye dedi kuzu eti yiyorum alıştımda hem daha faydalı