Zafsim0801 Merhabalar kizlar bugün 2.ci ay aşilarimiz olcaz beni neler bekliyo çok korkuyorum mizmizlanir ateş çıkar diye nelere dikaaat etmek lazım aşıdan sonra duş aldirabiliyoruz mu
gocebebirbayan Zafsim0801 canım öncelikle geçmiş olsun 😊 2. ay aşısı 3 tane. 2 bacak 1 koldan. Koldaki geçmiyor akacak iz yapacak 4./5. aylara geldiğinde. Ateş yapmıyor korkma. Canı biraz acır sonuçta iğne yapılıyor. Banyo yaptıramazsın 2 gün. 2 gün sonra da koluna dikkat etmen lazım. Kolundaki yere sürmeyeceksin sabun bezi filan. Biz de bugün 4. ay aşılarımızı olacağız inşallah 😊
Ayazege06 Zafsim0801 Asi iki bacak bir koldan yapılıyor KPA ve 5 li karma aşı .Koldan yapılan verem aşısı ilk önce iltihaplancak o yüzden korkmayın kızarabilir bu aşımının tuttuğunu gosterir. Sonra kabuklanip iyilesecek geçici birşey. Aşıdan sonra 2 gün dus aldirmayin Calpol verebilirsiniz ateşi çıkarsa.
Melisbugi Zafsim0801 verem aşısında sadece duş aldıramıyorsun canım hiç tedirgin olma ince giydir üstünü yarım çay kaşığı calpol ver ben öyle yaptım hiç ateş çıkmadı verem aşısı bugün olacağı için 3 gün yıkama
Tazeanne3434 Zafsim0801 bizim aşıdan 3 saat sonra bi ağlama krizimiz olmustu ama çok sürmedi allahtan aşı uyku yapıyor zaten ama ateşine dikkat et 2 gece basında bekledim yarım saatte bir ateşini ölçtüm 37.8 üstüne çıkmadı çok şükür ama dikkat etmek gerekiyor 3 gün banyo yaptırma evinde ağrı kesici ateş düşürücü yoksa ebeye söyle mutlaka yazsın sana evinde bulundur
Baharbek Kuzum çok bişey olmadı bizde 3 gün ateş yapabilir dedi 2. Gün azcık ateşi çıkar gibi oldu calpol verdim 1 çay kaşığı oda devam etmedi 3 gün banyo yaptırmayın demişti
Zafsim0801 Baharbek ya kafama çok takildi aşı yapıldıktan sonra eve geldiğimizde bebeğim beline kadar kaka yaptı ben de mecburen boydan altını yıkamak durumunda kaldım hızlıca acaba bir sıkıntı olur mu Çok korkuyorum verem aşısında hiçbir şekilde su değmemesi gerekiyormuş
Kubralya1 3 gün banyo yaptırma yok canım. Burda okumuştum bende ateşlenmesi oyuzden aşıdan eczaneden calpol aldım ama çok şükür ateşlenme olmadı. Ama çok mızmız oldu anlayamadım nedensiz ağlamaları başladı bu arada bizde olalı 5 gün oldu
Zafsim0801 Ayazege06 beline kadar kaka yaptı bugün aşıdan geldik yarım saat sonra mecburen suyla lavaboda yıkadım 4gun kaka yapamadığı için sorun olurmu ya aklıma çok takildi
Zafsim0801 Tazeanne3434 merhba şuanda adımızı olduk emdi yedinmamasini 1bucuk saatir uyanmadı uyuyi sole bişey oldu asi olduk geldik yarım saat sonra beline kadar kaka yapmış ebeyi aradım ulaşamadım lavaboda boydan altını yıkadım bacaktannkoldan oldu asi sizce sorun olurmu
Sancar Bızde ateş hıc olmadı. Ama uyuyana kadar kesik kesik agladı. Birde bizde kanlı kaka oldu. Denk geldi yada. Alerji belirtisiymiş
Ayazege06 Zafsim0801 Cnm verem asısından sonra asi bölgesine 3 gun su degdirmemek gerekiyo bebeği riske atmamak için
Zafsim0801 Ayazege06 şuanda değdi biraz ne olur peki bana sorunu ay kafayı yicemmm cidden doktoruna goturcem bişey olurmu
Ayazege06 Zafsim0801 Telaşlanma canım çok öyle banyo yaptırır gibi şu dökmediysen sorun olmaz diye düşünüyorum ama yine de bi için rahat etmesi için doktoruna bi danış bu konuyu en iyi bilgiyi doktorunuz verir.