🧸El ve ayak farkındalığını arttırmak için egzersizler yapmanızı öneririm. Ev ve ayaklarına zilli çorap ve bilekler ilgilerini çekiyor.
🧸Karın üstü egzersizler sırt ve boyun kasları için çok önemli. Bebek aynası, renkli kartlar, kalın kapaklı kitaplar koyabilirsiniz. farklı dokuları (lif, sünger, pamuklu, ipekli, keten,polat kumaş vb) el ve ayaklara temas ettirebilirsiniz. Bu dokunma duyularını geliştirecektir. Ayrıca ipi çekilip bırakıldığında titreyen oyuncaklar da ilgisini çeker diye düşünüyorum.
🧸Hışırtılı kitaplar var. Biz uzun süre kullandık hala kullanıyoruz. Ama fırın poşetinin içine koyduğunuz makarna, fasulye, yeşil mercimek bile iş görür. Bizimki çıldırmıştı 15, 20 dakika oynadı bir süre 😊 fırın poşet çok sağlam denedim yırtılmıyor. İçiniz rahat etsin isterseniz iki kat poşet kullanabilirsiniz.
🧸Çıngırak, candır. Ama evde ben ek olarak minik plastik şişelerin içinde yine kuru baklagil koyarak alternatif çıngırak yapıyorum:) çünkü oyuncaklara zamanla ilgi azalıyor. Onun yerine hemen bunları veriyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar… İyi eğlenceler 🥳